Kartepe’de kantinler denetleniyor

tarafından
43
Kartepe’de kantinler denetleniyor

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 2022-2023 Eğitim Öğretim döneminin açılması ile başladığı okul kantinlerine yönelik denetimlere devam ediyor.

 

 

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri öğrencilerin hijyenik ortamda alış-veriş yapmaları ve sağlıklı ürünlere ulaşması için kantin denetimlerine aralıksız devam ediyor. Öğrencilerin eğitim yuvalarındaki denetimlerde, gıda güvenirliliği ve kantinlerin hijyen kurallarına uygunluğu kontrol ediliyor.

 

ÇOCUK VE HİJYEN ÖNEMLİ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın çocuklarla ilgili hassasiyetine denetimleriyle destek verdiklerini belirten Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı “İlçemizde 112 okulumuz var. Bu okullarımızda bulunan bütün kantinlerimizin denetimlerine titizlikle devam ediyoruz. Özellikle hijyen konusuna büyük önem veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

GÜVENLİ DENETİM

Kartepe’deki öğrencilerin sağlıklı bir ortamda yiyecek ve içecek tüketmelerini sağlamak için görev yaptıklarını kaydeden Özbayraklı, “Ekiplerimiz, kantinde çalışan personelin kılık kıyafeti, hijyen koşullarına uygunluğunu, kullandıkları materyallerin temizliği, ruhsat kontrolü, satışa uygun olan ve olmayan ürünlerin titizlikle kontrolleri yapılmaktadır” şeklinde konuştu.  

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı