Küresel 5G Ağ Altyapı Pazarı 2020 araştırmasında lider olarak belirlendi

tarafından
72
Küresel 5G Ağ Altyapı Pazarı 2020 araştırmasında lider olarak belirlendi

Ericsson, Frost Radar™: Küresel 5G Ağ Altyapı Pazarı 2020 araştırmasında lider olarak belirlendi

 

Dünyanın önde gelen iş danışmanlığı şirketlerinden Frost & Sullivan, 2020 yılı için hazırladığı raporda, 130’dan fazla iletişim servis  sağlayıcısıyla  ticari 5G anlaşması ve dünya genelinde kullanımda olan 83  canlı 5G ağı ile Ericsson'ı küresel 5G ağ altyapı pazarının lideri olarak belirledi.

 

4G ağ altyapı pazarındaki mevcut liderliğini güçlendiren Ericsson, Frost Radar™ araştırmasında 5G ağ altyapı pazarı kategorisinde en üst sırada yer aldı. Frost & Sullivan'a göre, 5G ağ altyapı pazarı, bir veya daha fazla uç ağı içeren radyo erişim ağlarını (RAN), taşıma ağlarını ve çekirdek ağları içeriyor.

 

Frost & Sullivan, 100'ün üzerinde sektör katılımcısının bulunduğu son raporunda, bağımsız olarak alanın en iyi 20 şirketini belirledi. Bu şirketler genel olarak bir pazara ya da bir pazar segmentine liderlik ediyor ya da belirli segmentlerde fikir lideri olarak konumlanıyor. Frost Radar™, metodolojide vurgulandığı üzere, Büyüme ve İnovasyon puanlarını kullanarak belirli bir sektördeki şirketlerin, pazardaki konumunu ortaya koyuyor.

 

Ericsson Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Dijital Hizmetler Başkanı Jan Karlsson, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Frost & Sullivan'ın, Küresel 5G Ağ Altyapı Pazarına yönelik olarak gerçekleştirdiği Frost Radar™ araştırmasında lider olarak belirlenmemiz, Ericsson olarak teknoloji alanındaki liderliğimizi, pazardaki rekabetçiliğimizi, inovasyonlarımızı ve en önemlisi müşterilerimize olan bağlılığımızı vurguluyor. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak en iyi ağ altyapısı portföyüne ve yetenekli profesyonellere sahip olmak adına 5G teknolojisine yönelik yatırımlarımıza devam ediyoruz.”

 

Büyüme ve İnovasyon Endeksleri

 

The Frost Radar™, büyüme oranlarını ve mutlak geliri ölçüyor. Ardından bu ölçümleri, şirketin, Büyüme ekseni boyunca performansını ölçmek adına diğer birkaç faktörle birleştiriyor. Ürün portföyünü değerlendirerek, inovasyonların ne kadar ölçeklenebilir olduğunu inceliyor. Ar-Ge stratejisinin etkinliğini ve diğer faktörleri göz önünde bulundurarak, her bir şirketin inovasyon düzeyini ölçüyor.

 

Frost Radar™'ın Büyüme Endeksi, bir şirketin büyüme performansı ve geçmiş performansının yanı sıra, pazardaki etkisi, rakipler ve son kullanıcı odaklı satış ve pazarlama stratejilerine ve büyüyen üretim kapasitesine göre, uyumlu bir büyüme stratejisi vizyonu geliştirme ve uygulama becerisinin bir ölçütüdür.

 

Frost & Sullivan'ın Bilgi ve İletişim Teknolojileri Grubu Kıdemli Sektör Analisti Troy Morley, Ericsson ve Büyüme Endeksi hakkında şunları söyledi: "4G altyapı pazarında lider olan Ericsson, 5G pazarına geniş bir müşteri tabanıyla giriyor. Şu an 118 ticari 5G anlaşması ve kamuya açıklanan 68 5G sözleşmesiyle* Ericsson, mevcut müşterilerini koruyarak ve portföyüne yeni müşteriler ekleyerek mükemmel bir iş çıkardı.  Ericsson, henüz 5G'ye geçmemiş olsa da önümüzdeki yıllarda 5G'ye geçecek olan önemli bir müşteri portföyüne de sahip ve son birkaç yıldır genel stratejilerini karlılığa odaklamak üzerinde çalışıyor. Şirket, kısa bir süre önce revizyonların başarılı olduğunu, karlılığın ve mali durumun önemli ölçüde iyileştirildiğini açıkladı."

 

Frost Radar™'ın İnovasyon Endeksi, bir şirketin küresel olarak uygulanabilen, farklı pazarlara hizmet verecek şekilde geliştirilebilen ve genişletilebilen, müşterilerin değişen ihtiyaçlarına uygun ürün, hizmet ve çözüm (yıkıcı Mega Trendlerle göz önünde tutularak) geliştirme yeteneğinin bir ölçüsüdür. 

 

Morley, Ericsson ve İnovasyon Endeksi ile ilgili olarak şunları ekliyor: "Ericsson, 2G, 3G, 4G ve şimdi de 5G ile inovasyonlarını ölçeklendirebilme yeteneğini kanıtladı. Ericsson'ın şu anda 37 ülkede kullanımda olan 72 farklı 5G ağı bulunuyor (Frost & Sullivan'ın gördüğü kamuoyuna açıklanmış en yüksek düzey). Şirket, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önemli miktarlarda yatırım yapıyor. Bu, teknolojinin sürekli geliştiği bir pazar için çok büyük önem taşıyor. Ericsson’un ürün portföyü, önceki nesil ağ altyapısının yanı sıra 5G ağ altyapısının tüm alanlarını içeriyor. Şirket, geleneksel RAN çözümlerine ek olarak, yakında açık ve sanal RAN çözümleri de sunacak. Ericsson'ın ana odak alanını küresel iletişim servis sağlayıcılar pazarı oluşturuyor ve şirket stratejileri, dünyanın her yerinde gelişen bu pazarın ihtiyaçlarına odaklanmaya devam ediyor.”

 

Lider 5G Portföyü

 

Morley, Ericsson'ın zaten etkileyici olan 5G portföyünü daha da geliştirmeye devam ettiğini sözlerine ekledi. Ericsson, aralarında Ericsson Radio System, 5G Core, Orkestrasyon ve 5G Aktarma hizmetlerinin bulunduğu uçtan uca 5G tekliflerini kesintisiz bir şekilde geliştirdi. Şirket aynı zamanda kapsama alanını, kullanıcı verimliliğini ve spektral verimliliği önemli ölçüde artıran Ericsson Spectrum Sharing, 5G taşıyıcı birleştirme (carrier aggregation) ve Uplink Booster gibi yenilikçi yazılım çözümlerini de kullanıma sundu. 

 

Bu çözümler, en iyi son kullanıcı deneyimi için 5G'nin kurulması ve geliştirilmesi konusunda servis sağlayıcılara destek sağlıyor. Ayrıca, 2015'ten bu yana sunulmakta olan Ericsson Radio System ürünleri uzaktan yazılım kurulumuyla 5G New Radio (NR) yeteneklerini destekliyor.

Ericsson Digital Services, servis sağlayıcıların mobil kullanıcılar ve farklı sektörlerde çok sayıda yeni iş fırsatı sunabilmesine olanak tanıyan daha akıllı iş çözümleri için daha akıllı ağlara olanak tanıyan çift modlu 5G Core çözümü sunuyor. Ericsson’ın ağ otomasyon çözümleri, ağ verimliliğini, performansını ve müşteri deneyimini iyileştirirken yeni 5G kullanım alanları için yeni gelir akışları sağlayacak.

Ericsson'ın çift modlu 5G Core çözümü, Evolved Packet Core ve 5G Core ağ işlevlerini Bağımsız (Stand Alone) ve Bağımsız olmayan (Non-Stand Alone) 5G NR'nin yanı sıra 4G, 3G ve 2G desteğine sahip ortak bir cloud-native platformda bir araya getiriyor.

Ericsson, geçtiğimiz şubat ayında bağımsız BT araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner tarafından İletişim Servis Sağlayıcıları için 5G Ağ Altyapısı Magic Quadrant 2021'de lider olarak gösterildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı