Küresel diş hekimliği uygulamalarını yerinde gözlemleyecekler

tarafından
89
Küresel diş hekimliği uygulamalarını yerinde gözlemleyecekler

Diş hekimliğinin dünyada gittiği yönü yakından takip eden, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Diş Hekimliği Fakültesi ve BAU Diş Hekimliği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, öğrencilere dünyadaki diş hekimliği uygulamalarını tanıma imkanı sunuyor.

İstanbul’un kalbinde Beşiktaş ilçesi Balmumcu semtinde teorik ve uygulamalı eğitime uygun olan yeni fakülte binasında, öğrenciler, multidisipliner eğitim anlayışı ile teorik eğitimlerinin yanı sıra; Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde uygulama eğitimlerini gerçekleştirecek.

Ağız sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu kabul eden BAU Diş Hekimliği Fakültesi, “Bütüncül hasta tedavisi yaklaşımı” ile güncel teknolojik gelişmeler neticesinde ortaya çıkan “Dijital Diş Hekimliği” uygulamalarını da içine alarak oluşturduğu Genişletilmiş Eğitim Müfredatı ile fark yaratan bir eğitim sunacak. Geleceğin eğitim teknolojileri ile BAU’lu öğrenciler, preklinik ve klinik eğitimleri esnasında dijital diş hekimliğinin bileşenlerinden olan ağız içi tarayıcılar, CAD-CAM sistemleri, klinik diş hekimliği yazılımları ve VR/AR uygulamaları gibi bileşenleri efektif olarak kullanmaları ile bu konularda yetkin diş hekimleri olmaları sağlanacak.

İsviçre, Almanya ve İngiltere’deki Kliniklerde Staj İmkanı

Diş hekimliği alanında nitelikli eğitim ve özgün çalışmalar yapan, dijital ve teknolojik gelişmelere önem veren, bu konuda Ar-Ge çalışmaları yürütmeyi planlayan, uluslararası alanda tanınmış lider bir fakülte olma vizyonuyla uluslararası alanda kendini kanıtlamış diş hekimleri yetiştirmeyi hedefleyen BAU Diş Hekimliği Fakültesi, öğrencilere kurumsal ve akademik anlamda uluslararası standartlarda konforlu çalışma ortamları da sunuyor. Güçlü bir akademik kadro ve diş hekimliğinin tüm alanlarında yeni ve yüksek teknoloji donanımına sahip sahip İsviçre (EE Orthodontics SA), Almanya (Be Dental) ve İngiltere (The London Centre for Implant & Aesthetic Dentistry) gibi ülkelerde öğrenciler staj yapma imkânı elde ederek; akademik, sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerine katkı yapacak.

Dünyadaki diş hekimliği uygulamalarını tanıma fırsatı

Diş hekimliği öğrencilerini global diş hekimliği camiası ile buluşturmayı ve Küresel diş hekimliği uygulamaları ile tanıştırmak amacıyla düzenlenen Uluslararası Klinik Staj Programı sayesinde öğrenciler, yerelin ötesinde tüm dünyadaki diş hekimliği uygulamalarını tanıma imkanını da elde ederek, çalışmaları yerinde gözlemleme fırsatı bulacak.

Uluslararası Klinik Staj Programı’na katılan öğrenciler, Uluslararası deneyimli diş hekimleri rehberliğinde hastaların nasıl tedavi edildikleri hakkında bilgiler toplayacak ve yorumlayacak. Programın tamamlanmasının ardından ise öğrenciler gözlem raporunu Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma Günü’nde sunabilecek.

Farklı kültürlerdeki sağlık hizmeti sunulan ortamlarda öğrencilere interaktif bir deneyim sunarak öğrencilerin klinik öncesi mesleki gelişimine yardımcı olmayı hedefleyen bu özel programda; Klinik Tedavi Süreçlerine Katılım, Farklı Kültürlere Sahip Bireyler ile iletişim Sağlama, İlk Elden Bilgi ve Hasta Deneyimi Kazanımı, Program Yapısı ve Üç Ayrı Ülkede Bulunan Özel Kliniklerde “Klinik Gözlemciliği” gibi deneyimlere de sahip olunacak.

Tam donanımlı üst düzey laboratuvarlar

Tüm donanımları içeren ve öğrencilerin rahatlıkla pratik yapabilecekleri büyüklükteki Dijital Diş Hekimliği, Histoloji, Fizyoloji ve Anatomi Laboratuvarlarında öğrenciler; gelişen dijital diş hekimliği teknolojilerinin takip edilmesinden, insan vücudunu oluşturan dokuları, histolojik tabakaları ve hücresel içeriklerini mikroskoplar aracılığıyla değerlendirme imkânına kadar pek çok deneyim kazanacaklar. 

İnsan yapısını oluşturan hücre, doku, organ ve sistemlerin işlevlerini, bu işlevlerin yerine getirilme mekanizmalarını, neden – sonuç bağlantılarını ve bu yapıların birbirleriyle olan ilişkilerini değerlendirme imkânı da bulacak olan öğrenciler; maket ve modeller üzerinde teorik bilgilerini görsellikle birleştirerek insan vücudunun anatomik yapısını daha yakından tanıyacak.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı