Medianova, Orta Doğu’nun en hızlısı olmayı başardı!

tarafından
76
Medianova, Orta Doğu’nun en hızlısı olmayı başardı!

Yerli ve global teknoloji şirketi Medianova, dijital altyapı yatırımlarına devam ederken global pazardaki genişlemesini de sürdürüyor. Orta Doğu’da yaptıkları yatırımlar sonucunda bölgenin en güçlü dijital altyapı sağlayıcısı olmayı başardıkların altını çizen Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Medianova olarak 2006’dan beri dijital altyapıya yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Orta Doğu'nun gelişmekte olan teknolojik altyapısı kapsamında bir süredir bölgeye yatırım yapıyoruz. İnternet trafik yönetim şirketi Cedexis verilerine göre Orta Doğu'nun en hızlı CDN şirketi olmayı başardık. Dünyadan gelen talepleri başarıyla karşılamaya devam edeceğiz” dedi.

 

Türkiye’de 8 noktadaki yatırımlarıyla internet altyapısının en önemli oyuncularından biri olan yerli ve global teknoloji şirketi Medianova, kendi Ar-Ge merkezinde geliştirdiği içerik dağıtım ağı ile dünyada 50 noktada hizmet vermeyi sürdürüyor. 24 ülkede bulunan CDN noktalarıyla faaliyetlerine devam eden Medianova, global hedefleri paralelindeki son yaptığı yatırımlarla Türkiye’de yerli ve yabancı dahil en büyük şirketlerin 5 katı kadar daha büyük bir CDN kapasitesine ulaşmış durumda.

 

Medianova, EMEA bölgesinde büyümeye devam edecek

 

Bir süredir Orta Doğu Bölgesi’nde büyümeye devam eden Medianova, uluslararası alanda yakaladığı büyüme ile dünyadaki 18 global firma arasına girmeyi de başardı. İnternet trafik yönetim şirketi Cedexis tarafından açıklanan verilere göre Orta Doğu'nun en hızlı CDN şirketi olmayı başardıklarını açıklayan Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Dünyadan gelen talepleri başarıyla karşılamaya devam ederken EMEA bölgesindeki büyümemizi de sürdürüyoruz.  Bölgedeki; oyun, e-ticaret ve OTT alanında hizmet veren şirketlere en iyi dijital performansı sağlamak için bu pazara yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca, bölgedeki internet ekosisteminin daha hızlı ve güçlü büyümesinde aktif olarak rol alacağız” dedi.

 

Orta Doğu CDN pazarı 2023’e kadar 31'in üzerinde büyüyecek

 

MENAFN tarafından yayınlanan bir araştırma raporuna göre Orta Doğu'da CDN pazarında, video içerik ve web tabanlı uygulamaların artan penetrasyonu sebebiyle 2023’e kadar 31'in üzerinde bir büyüme beklendiğini belirten Sevim, “Medianova olarak bu pazara entegre olan ilk CDN şirketlerinden biriyiz, bölgedeki tecrübemiz paralelinde bu anlamda rekabette de bir adım önde olduğumuzu söyleyebilirim” diyor. 

 

Türkiye’nin en hızlı CDN platformunu sunan, en büyük dijital altyapı operatörü Medianova olarak Orta Doğu Bölgesi’ndeki internet kullanımının ve CDN pazarının artmakta olan hacmini öngörerek bölgeye yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Sevim, “Bölgedeki internet ekosistemini geliştirecek faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde sözlerine devam etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı