Mersin’e Yazık Etmiş Oluruz

tarafından
71
Mersin’e Yazık Etmiş Oluruz
Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Meclis Üyesi Bünyamin Önel, Sanayi Sitesi ile ilgili konuşmaya devam etti.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Meclis Üyesi Bünyamin Önel, Mezitli’de yapılması planlanan Sanayi Sitesi ile ilgili konuştu.
 

“MERSİN’E YAZIK ETMİŞ OLURUZ”

“Meclisten, o şehrin gerek Türkiye'de büyük millet meclisi veyahut şehirlerde belediye meclisleri o sorunları çözmek için seçilirler ve görev alırlar. Biz bu göreve geldiğimizde sizinle beraber kırk yılda yapılamayanı 20 ay gibi bir süre içerisinde temel atmaya geldik ama birtakım insanlar bundan rahatsız oldular. Doğaldır ama bir şehrin geleceğini belirli sayıda kişi mağdur olacak diye karartırsak, 60 bin esnafın geleceğini düşünmezsek, Mersin’e yazık etmiş oluruz.”
 
“İNSANLAR ÇOK REZİL BİR VAZİYETTE ÇALIŞIYORLAR”
“Bugün Mersin liman kentidir. Mersin serbest bölge kentidir. Çukurova havalimanımız yapılıyor. Konya’da, Kayseri’de Gaziantep’te, Aksaray’da oradaki sanayide üretilen ürünler Mersin limanından ihracat yapılıyor ama Mersin sanayi mağduru, sanayi yoksunu. İleriki günlerde Mezitli merkezde Cumhuriyet meydanı yapacağız. 2022 olarak biliyorum ben temel atmayı. Yan tarafında sanayi var. 1989 yılında yapılmış. 15 bin nüfusken, 132 dükkân yapılmış bir sanayi sitesi. Orada insanlar çalışıyor. Geriye kalan nerede? Mezitli’nin 430 tane esnaf ve sanatkârı bina altlarında, dere kenarlarında. İnanın çok rezil bir vaziyette çalışıyorlar. Ama evine ekmek götürmek için, üretim yapmak için seslerini çıkartmıyorlar.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı