Milletvekili Süleyman Bülbül: Tüm Sorumlular İstifa Etmeli

tarafından
64
Milletvekili Süleyman Bülbül: Tüm Sorumlular İstifa Etmeli

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, orman yangınlarına müdahale konusunda yetersiz kalınmasına neden olan tüm sorumluların istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Karacasu ilçesinde orman yangınlarının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu.

Alemler Mahallesinde yangının başladığı bölgede incelemelerde bulunan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Bu bölgede meydana gelen yangın sonrasında uçak ve helikopter gönderilmiş olsaydı kısa sürede kontrol altına alınabilirdi. Acank gönderilmedi ve bugün bölgeye bir uçak ve bir helikopter gönderildi. Bu bir çevre katliamıdır. Bölge resmen yok oldu. Elma bahçeleri gitti, vatandaşların evleri yandı. Vatandaşların yıllardır üretim için oluşturduğu meyve ağaçları yandı. Hayvanlar öldü. Bu konuda gerekli yönetimsel görevlerini yapmayan bütün yetkililer istifa etmeli” dedi.  

Yangın söndürme uçakları konusunda yetersiz kalındığının altını çizen Süleyman Bülbül, iktidara tepki gösterdi.
Bülbül; “19 yıllık AK Parti iktidarında maalesef 19 tane söndürme uçağımız yok. Ama 13 tane VİP uçağımız var. 1 uçak 500 milyon TL. Bir uçakla 100 tane yangın söndürme uçağı alınabilirdi. Ama zevklerinden tasarruf yapmak istemediler. Ve şuan Türkiye yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor. Cumhurbaşkanı ve ekibi suçlu arıyor. Suçlu sizsiniz, 19 yılda yangın söndürme uçağı alamayan sizlersiniz. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

-Yurttaşlara 20 Yıl Vadeyle Ev, Somali’ye 30 Milyon Dolar Hibe-
Somali’ye yapılacak hibe desteği konusuna da değinen Süleyman Bülbül, “Devleti yönetenler yaşanan son orman yangınlarıyla beceriksiz olduklarını tescilledi. Biz Bize Yeteriz diye kendi halkından para toplayıp yine kendi halkına yardım yapan iktidarımız, şimdide yangınlarda evi yananlara 20 yıl vade ile ev yapma sözü veriyor. Banka hesap numaraları yayınlanıyor, halka el açılıyor. Devlet eliyle dilencilik yapılıyor. Ama aynı iktidar ülkemizde yaşanan orman yangınlarını söndürememişken, kendi yaralarını saramamışken kalkıyor Somali’ye hibe yardımı kararını yayınlıyor. Somali’ye 30 Milyon dolar hibe yapılacak. Vatandaşlarımıza ise ya dilenerek yardım toplayacaklar ya da vadeyle ev yapacaklar. Yangın söndürme uçağına para yok ama Somali’ye hibe var. Kendi vatandaşına gelince çay, IBAN, Somali'ye gelince hibe” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı