Milliyet Enerji Dergisi’nde Nükleer Enerji Mercek Altında

tarafından
80
Milliyet Enerji Dergisi’nde Nükleer Enerji Mercek Altında

Türkiye ve dünyada enerji sektöründe meydana gelen gelişmeleri, sektörün önde gelen isimleriyle değerlendiren Milliyet Enerji dergisi, alternatif çözümleri okuyucuları ile paylaşmaya devam ediyor. Tartışmalı kaynak nükleer enerjiden iklim krizine pek çok yeni konu başlığını ele alıyor. 

 

 

Milliyet Enerji Dergisi, son dönemde şiddetli bir şekilde hissettiğimiz iklim değişikliğinin enerji sektörüne yansımalarına çözüm arıyor. Bir süredir tartışmalara sebebiyet veren nükleer enerjinin kaynağı dünya çapında tekrar gündem oluyor. Nükleer enerjinin ayak seslerinin yakından duyulmaya başladığı bu dönemde uzmanlar tarafından ortaya atılan farklı görüşler 30 Mayıs Pazartesi günü yayınlanacak yeni sayıda mercek altına alınıyor.   

 

Japonya’daki Fukuşima ve Çernobil nükleer kazaları henüz hafızlarından silinmemişken AB nükleer enerjiyi temiz veya geçiş kaynağı olarak tanımlamaya gitmiyor. Ancak dünya üzerinde atılan adımlar nükleer enerjinin alternatif bir kaynak haline gelmesinin uzun sürmeyeceğini gösteriyor. Rusya’ya olan enerji bağımlılığından kurtulmak adına hazırladığı REPowerEU isimli paketiyle kısa, orta ve uzun vadeli planlarını açıklayan Avrupa Birliği, nükleer enerjinin ismini geçirmiyor. Bunun yanı sıra pek çok ülke nükleer enerjiyi, düşük karbon salınımı nedeniyle temiz enerji kaynağı olarak adlandırıyor. Nükleer santrallerin inşasının uzun sürmesi ve maliyetinin yüksek olması, Türkiye’nin nükleer enerjiye karşı duruşu ve daha birçok soru işareti mayıs sayısında kapağa taşınıyor. 

 

Milliyet Enerji Dergisi, Türkiye’nin enerji politikalarına dair uzmanların değerlendirmelerine yer veriyor. Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk, Türkiye’nin enerji piyasasında derinlik oluşturmak için sahip olduğu seçenekleri inceliyor. Ali Arif Aktürk, Karadeniz gazının yurtiçinde dağıtımından ziyade dünyaya satılmasına dair dikkat çekici açıklamalarda bulunuyor. Perspektif köşesinde ise Mithat Yurdakul, Türkiye’nin İsrail’le başlayan enerji diplomasisini ve Afrika’ya dair planlarla ilgili kulis bilgilerini açıklıyor. 

 

30 Mayıs Pazartesi günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Enerji dergisine, dijital platformlarda Dergilik, Getir ve Milliyet e-gazete uygulamalarından da erişilebilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı