Musixen’de 72 bin kişi 1200’ün üzerinde konser izledi, 1400 saatlik yayın yapıldı

tarafından
246
Musixen’de 72 bin kişi 1200’ün üzerinde konser izledi, 1400 saatlik yayın yapıldı

Dijital performans platformu ve müzisyen/mekan pazaryeri Musixen, kullanıcı ve sanatçı datalarını açıkladı. 2020 yılının Mayıs ayında hizmete giren Musixen’de 100 bin kullanıcıya ulaşılırken toplamda da 1400 saatlik yayın yapıldı. Bugüne kadar 72 bin kişinin 1200’ün üzerinde konser izlediği uygulama sayesinde sanatçılar da yayın başına ortalama 150-200 TL gelir elde etti.

Müzisyen ve sahne sanatçılarının seslerini duyurabilecekleri, sanatseverlerin de sevdikleri sanatçıların canlı performanslarını izleyebilecekleri Musixen, datalarını açıkladı. Özellikle pandemi döneminde, herkesin evlerde kaldığı ve kültür sanat etkinliklerinin durdurulduğu süreçte Musixen hem sanatçılar hem de izleyiciler için önemli bir mecra oldu. 2020 yılının Mayıs ayında hizmete giren Musixen’de 100 bin kullanıcıya ulaşılırken toplamda da 1400 saatlik yayın yapıldı.

Yayın başına 150-200 TL gelir

Sanatçılar yayın başına ortalama 150-200 TL gelir elde ederken canlı yayınların içeriğine bakıldığında Cuma, Cumartesi ve Çarşamba günleri en fazla pop-arabesk kategorisi, Pazar, Pazartesi ise pop-jazz kategorisinde yayın yapıldığı görüldü. Bugüne kadar 72 bin kişi 1200’ün üzerinde konser izlerken toplam 1.258.000 görüntülemeye ulaşıldı. Ayrıca Koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında restoran ve kafelerin 22.00’de kapanması kararıyla birlikte müzisyen başvuruları yüzde 62, konser katılım oranı da yüzde 47 arttı.

Yeni özellikler geliyor

Musixen’in hem sanatçılar hem de izleyiciler açısından önemli bir platform olduğunu belirten Musixen kurucusu Çağrı Bozay, yeni uygulamalar ve geliştirmelerle çok daha fazla özelliğin devreye gireceğini söylüyor: “Ünlüler için maksimum 16 kişilik Özel Oda performanslarını birkaç ay içinde devreye almayı planlıyoruz. Kullanıcılar ünlüleri özel olarak dinlerken görüntülü sohbet de edebilecek.”

Musixen hakkında

2020 yılının Mayıs ayında kurulan Musixen, bir dijital performans platformu ve müzisyen/mekan pazaryeri olarak konumlanıyor. Her türden kaliteli müzisyenin, sahne ve performans sanatçısının sesini duyurabileceği bu platform, aynı zamanda gelir elde edilebilen bir uygulama olarak da öne çıkıyor. Musixen sanatçıları canlı performanslarından gelir elde edebilirken, kullanıcılar da sevdikleri sanatçıların canlı yayınlarını izleyebiliyor, hatta istekte bulunabiliyorlar. Aynı zamanda mekan pazaryeri fonksiyonu ile de kullanıcılar mekanların bilgilerine ve programlarına ulaşabiliyor, buralardan gerçekleşecek canlı yayınları izleyebiliyor. Sadece müzik değil, sahne sanatlarının her türüne kucak açan Musixen, tüm sanatçıların ve kullanıcıların keyif alacağı bir platform olmayı amaçlıyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)