Okanlı Küçük Mucitlerden 131 Buluş

tarafından
86
Okanlı Küçük Mucitlerden 131 Buluş

Pandemi ve uzaktan eğitim döneminde Okan Koleji öğrencileri bilimsel projelerini hayata geçirdi. Öğrencilerin derste öğrendikleri bilgiler ile ürettiği bilimsel projelerden oluşan “Okan Geleneksel Bilim ve Proje Şenliği”nin 10.’su online olarak gerçekleştirildi. Küçük mucitler 131 önemli projeye imza attı.

 

Evler laboratuvara dönüştü

Öğrencilerin bilimsel çalışmalara olan ilgisini arttırmayı amaçlayan, problem çözme yeteneklerini geliştiren, bilimin eğlenceli yanını da gösteren şenlik kolejin Tuzla ve Ataşehir Kampüslerinde düzenlendi. “10. Okan Geleneksel Bilim ve Proje Şenliği”nde ortaokul kademesinde 69, lise kademesinde 62 proje sergilendi. Öğrenciler projelerinin hazırlık ve sunum aşamasında evlerini laboratuvar ortamına çevirdi. 

 

Matematik oyunu tasarlayıp özel yazılım ürettiler

Toplam 131 bilim sunumunda fizik, kimya, biyoloji, matematik ve bilişim teknolojileri ile ilgili örnekler yer aldı. 

Bilim dallarının birbiriyle etkileşimi ve disiplinler arası çalışma ışığında ortaya çıkan proje sunumları arasında mutfaktaki matematik, vitaminlerin covid-19 üzerinde etkisi, doğal indikatör yapımı, eğlenceli maya ile balon şişirme, matematik oyunu tasarlama, doğal yapıştırıcılar, özel yazılımlar, fizik ve müzik, muzdan DNA izolasyonu, klorofilin floresan etkisi, sihirli şişe, obleck yapımı vardı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı