Olivier Jollet Streaming Strateji ve İş Geliştirme Ve Mobil Başkan Yardımcısı Görevine Getirildi

tarafından
87
Olivier Jollet Streaming Strateji ve İş Geliştirme Ve Mobil Başkan Yardımcısı Görevine Getirildi

 ViacomCBS Networks International (VCNI), Olivier Jollet'nin yeni oluşturulan Strateji ve İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı, Yayın Akışı ve VCNI Mobil Başkanlığına atandığını duyurdu. Olivier Jollet önümüzdeki süreçte küresel mobil, streaming ve iş geliştirme stratejisini yönlendirecek. Jollet, Streaming Başkanı ve VCNI Operasyon Direktörü Kelly Day'e ve ViacomCBS Streaming'in Baş Strateji Sorumlusu ve İş Geliştirme Direktörü Jeff Shultz'a rapor verecek.

Strateji ve İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak  Olivier Jollet, VCNI genelinde streaming stratejisini ve iş geliştirme önceliklerini tanımlamaktan ve geliştirmekten, büyümeyi ve geliri artırmak için stratejik ortaklıkları güvence altına almaktan sorumlu olacak.

Olivier Jollet, Mobil Başkanı olarak görevinde ise, VCNI'nin mobil stratejisini güçlendirmek için 5G ve IOT gibi yeni, teknolojilerden yararlanarak VCNI'nin mobil tarafını büyütmeye devam edecek.

Berlin'de görevine devam eden Jollet, ViacomCBS'nin küresel streaming modelini daha da geliştirmek için koordineli bir yaklaşım sağlamak ve dijital eğlence ekosisteminde yeni ortaklıklar belirlemek için içerik, dağıtım, pazarlama ve finans dahil olmak üzere ViacomCBS liderleri işbirliği yapacak.

Streaming Başkanı ve VCNI Operasyon Direktörü Kelly Day, “Şirket, Paramount+'ın Latin Amerika ve İskandinav ülkelerindeki uluslararası lansmanına ve Pluto TV'nin uluslararasına açılımına hazırlanırken, Olivier'i bu yeni pozisyona yükseltmek, stratejimizi ve yeni pazar gelişimimizi daha da güçlendirmemizi sağlayacak. Olivier'in dijital uzmanlığı ve iş yapış tarzı, entegre ekosistemimizi genişlettiğimiz ve üstün bir tüketici eğlencesi deneyimi sunmaya devam ettiğimiz bu dönemde kıdemli liderlik ekibimiz için kritik önem taşıyor” dedi.

Jollet, “Bu stratejik pozisyona atanmak benim için bir onur. Yayıncılık ve Mobil, dijital dönüşümün hızlandığı bir döneme girerken gelecekteki başarımız için kilit alanlar. Harika hizmetlerimiz ve içeriğimizle, dünya çapındaki izleyicilerimiz ve ortaklarımızla etkileşim kurmanın birçok yolu var. Streaming ve mobil alanda stratejik büyüme sağlamak için ivmeden yararlanmayı dört gözle bekliyorum” şeklinde konuştu.

Jollet önceki pozisyonunda ViacomCBS Networks EMEAA için Yükselen İşletmelerin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve VCNI için Mobil'in Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak ikili rol üstleniyordu. ViacomCBS'nin uluslararası pazarlarında dijital tarafı geliştiren ve büyüten Jollet, Pluto TV'nin Avrupa Genel Müdürlüğünü yaparken ise İngiltere, Almanya, İsviçre ve Avusturya'da ilk FAST hizmetinin başlatılmasında çalıştı.

Pluto TV'deki görevinden önce Jollet, benzersiz bir dijital streaming hizmeti olan Quazer'in kurucularından biriydi. Quazer’de, 2016'da Pluto TV tarafından satın alınana kadar Genel Müdür olarak görev yaptı.

ViacomCBS Networks International (VCNI)

ViacomCBS Inc.'in (NASDAQ: VIAC) bir parçası olan ViacomCBS Networks International (VCNI), dünyanın en ikonik markalarının bazılarına sahiptir. Portföyünde Kanal 5, Telefe, Network 10, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, BET, Paramount Network ve ayrıca streaming platformları Paramount + ve PlutoTV ve ViacomCBS International Studios yer alıyor. ViacomCBS Networks International yenilikçi streaming hizmetleri ve dijital içeriklerinin yanı sıra, beş kıtada 180'den fazla ülkedeki ortakları için üretim, dağıtım ve reklamcılık çözümleri de sağlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı