Oral-B, Migros ve Make-A-Wish Türkiye’den çocuklar için anlamlı işbirliği…

tarafından
77
Oral-B, Migros ve Make-A-Wish Türkiye’den çocuklar için anlamlı işbirliği…

Tüketicilerin yaşamlarını iyileştirmeye odaklanan P&G markası Oral B, zor ve travmatik tedavi süreçleri olan hastalıklar ile mücadele eden çocuklara yönelik uluslararası bir oluşum olan Make-A-Wish® Türkiye (Bir Dilek Tut Derneği) ile birlikte önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Migros iş birliği ile hayata geçen 1 Paket=2 Gülüş projesiyle birlikte Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde tehlikeli hastalıklarla mücadele eden birçok çocuğun dilekleri yerine getirilecek.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan P&G Türkiye Kafkasya ve Orta Asya CMO ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Yaprak, “P&G olarak insanı ve çevreyi olumsuz etkileyen sorunlara şirketlerin tepkisiz kalamayacağına, markaların da kurumsal vatandaşlar olarak sorumlulukları olduğuna inanıyoruz. Yaşamlarına dokunduğumuz 5 milyar insan dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek istiyor, dolayısıyla tüketicilerimizin de bizden bu yönde bir beklentisi bulunuyor. Bu kapsamda Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz 34 yıl içerisinde hayata geçirdiğimiz ve eşitlik ve kapsayıcılık, cinsiyet eşitliği ve çevresel sürdürülebilirlik ana başlıklarında topladığımız projelerle milyonlarca insanın yarınlarına umut olduk. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz araştırmalarda ise “umut” kavramının insanların yaşamlarına olan pozitif etkisini gördük. Bu nedenle biz de “Umutla Yarına” diyerek insanların yaşamlarına ve yarınlarına umut aşılamak istedik. Oral-B markamız ve Make-A-Wish® Türkiye (Bir Dilek Tut Derneği)  ile Migros’un destekleriyle hayata geçirdiğimiz bu projemiz de aslında insanlara “umut” aşılama isteğimizin bir yansıması. Biz iyilikle büyümek ve yarınları iyileştirmek istiyoruz. Bunu sağlamanın en iyi yollarından biri de çocuklarımızın yüzlerini bugün güldürmek, onların hayallerini gerçeğe dönüştürmek” dedi.

 

Migros Pazarlama Direktörü Aysun Zaman ise şunları kaydetti: “Migros olarak, paydaşlarımızla iş alanlarındaki başarılı çalışmalarımızla yakaladığımız sinerjiyi, hayatlara dokunan ortak projelere de yansıtmaya gayret ediyoruz. Dokunduğumuz her alana değer katmayı kendimize görev biliyor, sosyal rolümüzün bilinciyle farkındalık sağlayan birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz. Gerek çocuklarla, gerekse kadınlarla veya üreticilerimizle ilgili sosyal konularda topluma fayda sağlayan işlere imza atmayı her zaman çok önemsiyoruz. Yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın yüzlerinde oluşacak bir tebessüme vesile olmak bizim çok kıymetli. Oral-B ve Make-A-Wish® Türkiye iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı projeye destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

 

Oral-B ve Migros ile hayata geçen projenin önemine vurgu yapan Make-A-Wish® Türkiye (Bir Dilek Tut) CEO’su Füsun Kuran “Hayati tehlikesi olan hastalıklarla savaşan çocuklar; yaşamlarını çok uzun süre hastane odaları, hastalığın yan etkileri, ağır ilaçlar, ağrılar gibi travmatize birçok faktörle birlikte geçiriyorlar. Çocuklarımızın imkansız olarak gördükleri dileklerini gerçekleştirerek amacımız; yaptığımız tüm süreçler ile çocuğa kaybettiği hayal gücünü tekrar kazandırabilmek, hayatında coşku ve umut yaratabilmek, "imkânsız" kavramını zihninden silebilmek. Bunu başardığınızda dilek çocuğu bu imkânsız dileğim gerçekleştiğine göre hastalığımı da yenebilirim diye düşünmeye ve umutlanmaya başlıyor. Araştırmalara göre, dileği yerine gelen çocukların yüzde 42’si arkadaşlarıyla daha sağlıklı ilişkiler kuruyor yüzde 72’sinin enerji seviyesi ve canlılığı artıyor, yüzde 64’ünün hayata tutunma arzusu artıyor ve yüzde 39’unun tedavi sebebiyle yaşadıkları fiziksel sıkıntılar azalıyor. Umudun çocukların tedavisindeki önemi işte bu kadar önemli. Böylece onları hayata bağlıyorsunuz. Bu açıdan Oral-B ve Migros’un “Umutla Yarına” diyerek hayata geçirdiği kampanya ile bize sağladığı bu desteği çok anlamlı buluyoruz. Oral-B ve Migros sayesinde birçok çocuğumuzun dileğini gerçekleştirerek onların hastalıkla mücadelesini kazanmasına fırsat sunacağız” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı