Sağlıklı atıştırmalık üreticisi Rawsome 6 milyon 750 bin TL taleple kitle fonlama turunda

tarafından
52
Sağlıklı atıştırmalık üreticisi Rawsome 6 milyon 750 bin TL taleple kitle fonlama turunda

Türkiye'nin ilk vegan, şeker ilavesiz, katkısız ve koruyucu içermeyen, glutensiz sağlıklı atıştırmalıklarını üreten Rawsome, global pazarlarda büyüme adımı atmak üzere yatırımcılarla buluşmaya hazır. 3 Ekim itibariyle kitle fonlama platformu fonbulucu’da yatırım turuna çıkan girişim, şirket paylarının 15’ini yatırımcılara arz ederek 6 milyon 750 bin TL fona ulaşmayı hedefliyor. İstanbul Ayazağa'daki 1,000 metrekarelik kapalı alana kurulu tesisinde üretim faaliyetlerine devam eden  ve halihazırda sekiz ülkeye ihracat gerçekleştiren Rawsome, kitle fonlaması yoluyla elde edeceği finansmanı rekabetçi fiyat avantajı yaratarak ihracat satışlarını artırmak yönünde kullanacak. 

 

Global çapta katlanarak büyüyen sağlıklı atıştırmalık pazarındaki yolculuğuna 2016 yılında  başlayan ve kısa sürede sekiz ülkeye ihracat kapasitesine ulaşan Rawsome, paya dayalı kitle fonlaması sahnesine çıktı. Ülkemizin ilk sağlıklı, vegan, glutensiz, şeker ilavesiz atıştırmalık üreticisi olarak bir dünya markası yaratma hedefine doğru hızla ilerleyen girişim, Türkiye’nin en aktif kitle fonlama platformu fonbulucu’da çıktığı yatırım turunda şirket paylarının 15’inin arzıyla 6 milyon 750 bin TL fon talep ediyor. Ankara Kalkınma Ajansı ve fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun toplamda 300 bin TL eş finansman modeliyle yatırım yapma kararı aldığı Rawsome, 2 Aralık gününe kadar talep ettiği tutara ulaşmak üzere turda kalacak. Rawsome, 2018 yılında Weconnect International tarafından ABD'de 26 ülke arasından ürün kategorisinde Dünya Birincisi olmaya hak kazanmış bir kadın girişimi. 

 

İlk 20 iş günü yatırımcılara bedelsiz pay verilecek 

 

Girişim şirketinden gelen bilgiye göre, yatırım turunun başlama tarihi olan 3 Ekim Pazartesi saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara 20 fazladan pay verilecek Ek paylar Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Ayrıca yatırımcılara 2 bin 500 TL ve üzeri yatırımlarda 1 kutu 16’lı Rawsome bar paketi, 5 bin TL ve üzeri yatırımlarda: 4’lü Rawsome Granola ve Müsli paketi ile 1 kutu 16’lı Rawsome bar paketi, 10 bin TL ve üzeri yatırımlarda 1 kutu Home Office paketi, 1 kutu 16’lı Rawsome bar paketi ve 4’lü Granola ile Müsli paketi, 25 bin TL ve üzeri yatırımlarda ise 1 yıl boyunca her ay 16’lı Rawsome karışık bar paketi hediye edilecek. Yatırım turu sonunda  girişim şirketinin güncel bilançosunun sermaye yedeklerinde bulunan 551 milyon 983 TL, toplanan fon ile birlikte sermayeye ilave edilecek. Bu turda yatırım yapan yatırımcılar, tüm sermayeye yaptıkları yatırım oranında ortak olacak.

 

2022 yılı sonunda kendi kaynaklarıyla 10 milyon 900 bin TL ciroya ulaşacak

 

Sağlıklı beslenme konusundaki duruşu, İstanbul, Ayazağa'da 1,000 metrekarelik kapalı alana kurulu dünya standartlarındaki üretim tesisi, ürünleri ve çok kanallı satış stratejisi ile yüksek marka bilinirliğine kısa sürede ulaşan Rawsome; ülke genelinde Macrocenter’lar, Metro marketler, Rossmann mağazaları, Tchibo kafeler, 300'den fazla benzin istasyonu, 250'den fazla organik ve doğal ürünler satışı yapan nokta, oteller ve spor merkezlerinde yer alıyor. 2017 yılından bu yana Avrupa Birliği, İngiltere ve ABD'de tescilli markasıyla sekiz ülkeye  ihracat gerçekleştiren girişim; global olarak kabul gören, ihracatı kolaylaştıran kalite belgesi BRC'ye A derecede sahip. Tamamen doğal, katkısız, şeker ilavesiz, glutensiz ve vegan ürünleriyle 2018 yılını 1 milyon 700 bin TL ciro ile kapatan şirket, 2019 yılında 2 milyon 200 bin TL, 2020'de ise pandemiye rağmen 2 milyon 450 bin TL ciroya ulaşarak  2021'de iki kat hacimle 4 milyon 555 bin TL ciro elde etmiş durumda. Halihazırda üç farklı kategoride 32 çeşit ürünle yoluna devam eden, KKTC, Almanya ve Kuveyt’te distribütörü bulunan, kendi markalarının yanında pek çok yerli ve uluslararası markaya "private label" bar, meyve & yemiş topları ve granola üretimi gerçekleştiren girişim şirketi; 2022 yılı sonunda 40 çeşit ürüne, 30'u ihracat olan 10 milyon 900 bin TL ciroya ve 900 bin TL kârlılığa kendi kaynakları ile ulaşmış olacak.

 

“2023 yılında ilk yurt dışı ofislerimizi açacağız”

 

Kitle fonlamanın hızla büyüyen sağlıklı atıştırmalık pazarında kendilerine hareket kabiliyeti sağlayacak çok etkili bir yöntem olduğunu söyleyen Rawsome Kurucusu ve Genel Müdürü Semra İnce, yatırım turu sonrasındaki kısa ve orta vadeli planları hakkında şu bilgileri verdi:  

“Yatırım turumuzu başarıyla kapattığımız taktirde ihracatımızı desteklemek için altyapımızı güçlendirmeye, istihdam artışına ve gerekli üretim ekipmanlarını almaya odaklanacağız. Ekim 2022’de oldukça kapsamlı ve güçlü bir dijital pazarlama faaliyetine başlayacağız. Bu arada gıda fuarlarına katılmak için bütçemizi güçlendirerek potansiyel müşteri havuzumuzu global olarak genişleteceğiz. Diğer yandan yeni ürün kategorilerimiz için tasarım ve üretim faaliyetlerini hayata geçireceğiz. Yeni kategorilerimizi destekleyici ekipman yatırımımız da eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Türkiye merkezimize bağlı olarak yurt dışı ofislerimizi 2023 senesinin ilk yarısında belirleyeceğimiz bir Avrupa ülkesinde, son çeyreğinde de ABD'de açmayı planlıyoruz. Bu hamle ile hem Avrupa, hem de ABD pazarlarına girişimizi sağlayacak hem de satış ağımızı geliştirebileceğimiz büyük distribütörlere ulaşımımızı kolaylaştıracağız. Altı yıllık ömründe oluşturduğu kaliteli ve özenli doğru gıda markası algısına sahip olan şirketimizin bu yatırım turuyla bir araya geldiği yeni ortaklarının da desteğiyle yakın gelecekte bir dünya markası haline geleceğine eminiz.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı