Sahrap Soysal’dan Ramazan Sofralarınıza Özel Lezzetli ve Sağlıklı Tarifler

tarafından
98
Sahrap Soysal’dan Ramazan Sofralarınıza Özel Lezzetli ve Sağlıklı Tarifler

On bir ayın sultanı Ramazan ayında tüm sofralar Anadolu Mutfağı’nın sağlıklı ve lezzetli tarifleriyle renkleniyor. Başarılı yemek yazarı Sahrap Soysal’ın Sabri Ülker Vakıf Yayınları’ndan çıkan son kitabında yer alan tarifler dijital platformlarda izleyiciyle buluşuyor. Anadolu’nun dört bir köşesinden toplanan sağlıklı ve dengeli beslenme örneği tariflerin Soysal’ın keyifli anlatımıyla hazırlanan videoları Ramazan ayı boyunca evlere konuk oluyor.

 

Sabri Ülker Vakıf Yayınları ve Sahrap Soysal işbirliğiyle yayımlanan ‘Anadolu Mutfağımızın Lezzetli ve Sağlıklı Reçeteleri’ kitabının iddialı lezzetleri hazırlanan tarif videoları serisiyle Ramazan sofralarını zenginleştirmek için dijital kanallardaki yerini alıyor. Kayseri’den Muğla’ya, Erzincan’dan Gaziantep’e uzanan 20 ilden seçilmiş sağlıklı ve lezzetli tarifler Soysal’ın renkli anlatımıyla ve birebir hazırlanış etaplarından oluşan video serileriyle Ramazan sofralarına Anadolu Mutfağı’nın zenginliğini taşıyor. 

 

İftar Menünüz Hazır

 

Anadolu Mutfağı’ndan lezzetli ve sağlıklı tariflerin yer aldığı video serisinin ilkinde Balıkesir, Mardin ve Afyon mutfaklarının en sevilen lezzetleri yer alıyor. Balıkesir’in meşhur tatlarından Nohutlu Dolama Börek, Mardin’den Cevizli Zingil Lokması ve Afyon göce tarhanasıyla yapılan Mercimekli tarhana çorbası malzemelerinden yapımına kadar Sahrap Soysal’ın eğlenceli anlatımı ve hünerli elleriyle hazırlanarak iftar sofralarını süslemesi için izleyicilerle paylaşılıyor. Siz de Ramazan ayında sağlıklı Anadolu lezzetleriyle iftar menülerinizi zenginleştirebilirsiniz. Yörelere özgü malzemelerle ve o yöreye ait pişirme teknikleriyle hazırlanan tarif videolarını Sabri Ülker Vakfı Youtube kanalından izleyebilirsiniz.  

 

Sabri Ülker Vakfı hakkında:

 

Türk gıda sektörünün duayeni Sabri Ülker anısına kurulmuş olan ve misyonunu Sabri Ülker’in hayat felsefesinden derleyen Vakıf, toplumu beslenme ve sağlık alanlarında bilimsel ve güvenilir bilgi ile aydınlatmak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Avrupa Beslenme Vakıfları İletişim Platformu’nun Türkiye’den tek üyesi olan Vakıf, 2009 yılından bu yana topluma sağlıklı yaşam ve beslenme konularında güvenilir bilimsel bilgiyi ulaştırmakta ve dünya genelinde referans kabul edilen kurumlar ile iş birliği içinde Türkiye’nin referans kurumu olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı