SAP SAPPHIRE NOW’da Türkiye’ye özel oturumlar düzenlendi

tarafından
68
SAP SAPPHIRE NOW’da Türkiye’ye özel oturumlar düzenlendi

Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP, küresel SAPPHIRE NOW etkinliğini bu yıl online olarak düzenledi.  SAP, etkinlikte bölgesel ve yerel oturumlarla dünyadan ve Türkiye’den müşterilerinin başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştı. Oturumlarda Turkcell, Teknosa, Arçelik, Martur Fompak International gibi sektörün öncü kurumları hayata geçirdikleri ilham verici dijital dönüşüm projelerini anlattı. SAP’nin Türkiye’de de ilk kez müşterileriyle buluşturduğu SAP SuccessFactors Employee Central Payroll çözümü de özel bir oturumda tanıtıldı. Bu çözüm bulut teknolojilerini bordro sürecine dâhil ederek iş süreçlerini kolaylaştırıyor.

 

Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP SE (NYSE: SAP), teknoloji alanında sunduğu yeniliklerini online olarak düzenlenen SAPPHIRE NOW etkinliğinde duyurdu. Etkinlik kapsamında Türkiye ve dünyadan öncü kurumlar da düzenlenen bölgesel ve yerel oturumlarda başarılı dönüşüm hikâyelerini katılımcılarla paylaştı. 

 

SAPPHIRE NOW oturumları kapsamında EMEA Bölgesinde Türkiye’ye özel gerçekleştirilen “Arçelik’te Uçtan Uca Dijital Fabrika Uygulaması” oturumunda Arçelik Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Turgay Öztürk, Arçelik’in dijital dönüşüm hikâyesini anlattı. Öztürk, Arçelik’in SAP Manufacturing Execution Çözümü sayesinde çalışma kültürünün değiştiğini, iş süreçlerindeki verimliliğin 10 arttığını ve tekrarlanan işlerin de 30 oranında azaldığını söyledi.

 

“Birleşik Bir Platform ile Finansı ve Riski Dönüştürün” adlı oturumda ise Turkcell Group Stratejik Finans Direktörü Sena Emiroğlu, finans dijital dönüşüm çalışmalarını anlattı. Dönüşümün en önemli katalizörü olan teknoloji bacağında 5 ülkede faaliyet gösteren 36 grup şirketinin finans operasyonlarını, merkezi yönetebilmek amacıyla, SAP Türkiye işbirliği ile yeni nesil merkezi bir mimariye taşımayı hedeflediklerini aktardı. Nisan 2021’de başlatılan proje kapsamında Turkcell, SAP’nin Merkezi Finans çözümünü kullanacak.

 

“Teknosa'da Müşteri Odaklı Dönüşüm ve Omnichannel (Çok kanallı) Deneyimin Bugünü ve Yarını” isimli oturumda ise Türkiye’nin omnichannel deneyiminde öncü elektronik perakendecisi Teknosa’nın CEO’su Bülent Gürcan konuk olarak yer aldı. Teknosa olarak, müşteri odaklı dönüşüm ve dijitalleşme konusundaki atılımlarının meyvesini pandemi döneminde topladıklarını söyleyen Gürcan, 2020’yi Teknosa’nın kuruluşundan itibaren geçen 20 yılın en iyi performansıyla tamamladıklarını belirtti. Müşteri deneyimine yaptıkları yatırımlarla e-ticaret cirosunu 3,6 katına çıkardıklarını söyleyen Gürcan, e-ticareti çok kanallı deneyimin odak noktası yapmak istediklerini kaydetti ve sektörde bir ilk olarak hayata geçirecekleri pazar yeri iş modelinden bahsetti.

 

 

EMEA Bölgesinde Türkiye özelinde düzenlenen bir diğer oturumda ise SAP Akıllı Robotik Süreç Otomasyonu çözümü olan SAP Intelligent RPA'in yetenekleri katılımcılarla paylaşıldı. Oturuma konuşmacı olarak katılan Martur Fompak International Kıdemli Bilgi Teknolojileri Direktörü Özlem Altınışık, RPA projesinde botlara devrettikleri süreçler hakkında bilgi verdi.  Martur Fompak International’ın SAP’nin RPA, Chatbot, Sanal Gerçeklik ve Qualtrics çözümleri ile müşteri deneyimini yeni normale uygun şekilde bir üst seviyeye çıkardıklarını söyleyen Özlem Altınışık, veriye erişme, raporlama ve analiz süreçlerinde bazı süreçleri tamamen çalışan müdahalesi olmadan yürütme ve süreç bazında yaklaşık 5 kat hızlandıklarını belirtti.

 

SuccessFactors Employee Central Payroll artık Türkiye'de!

 Etkinlikte ayrıca SAP, müşterilerinin iş süreçlerini dönüştürmesine yardımcı olacak son inovasyonlarını paylaştı. Bu yeniliklerden biri de SAP SuccessFactors Employee Central Payroll çözümü. SAP’nin Türkiye’de de ilk kez tanıttığı SAP SuccessFactors Employee Central Payroll çözümü yeni bulut teknolojilerini bordro sürecine dâhil ederek iş süreçlerini kolaylaştırıyor. Entegrasyon eforları, bakım maliyetleri ve finansal hataları ortadan kaldıran SAP SuccessFactors Employee Central Payroll çözümü, yeni bulut teknolojilerini bordro sürecine dahil ederek, simülasyonlarla hata risklerini minimize etmeye ve güncel kullanıcı deneyimi ile canlı bordro çalıştırma takibi yapmaya yardımcı oluyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı