Sayın Bahçeli ‘hidroksiklorokin’ nedir?

tarafından
246
Sayın Bahçeli ‘hidroksiklorokin’ nedir?

Siyasi hafızanın konu edildiği “Kırmızı Sorular” programında konuşan Siyasi Hafıza Platformu Başkanı Kazım Bilgen “Sayın Bahçeli hekim değilsiniz ama TTB’ye her şeyi soruyorsunuz. Şimdi ben size soruyorum. Hidroksiklorokin nedir? Açıklayın.” dedi.

Oksimoron TV’de yayınlanan Siyasi Hafıza “Kırmızı Sorular” programını sunan Siyasi Hafıza Platformu Başkanı Kazım Bilgen Türk Tabipleri Birliği’nin 2020 yılında yaptığı basın açıklamalarını tarihleri ile anlattı. Tabiplerin çalışmalarının kamuoyu faydasına olduğunu belirten Bilgen şunları söyledi:

İktidar baskılıyor, muhalefet sadece sosyal medyadan konuşuyor

“Ülkemizin sorgulayan kurumlarından olan Türk Tabipleri Birliği (TTB), hem iktidar tarafından sürekli baskı altına alınıyor hem de diğer siyasi partiler tarafından yeterince destek bulamıyor. Koy profile kurdelayı, ver beğeniyi, yasla retweeti oh ne ala! Diğer taraftan tabipler baskılanasın, hakarete uğrasın ve yargılansın sen beğeni yap retweet yap. Dostlar alışverişte görsün.

TTB’nin uyarıları dinlenseydi daha fazla hayat kurtarılabilir miydi?

Muhalefet partilerinin vekil ve yöneticileri; bu kadar aktif bir çalışma içinde olup da korkmadan ve yılmadan araştırmalar ve açıklamalar yapan Türk Tabipleri Birliği’ne sadece sosyal medyadan destek veriyor olmanız sizi pasif destekçiden öteye götürür mü? Ne zaman kurdelalarınızı çözüp gerçekten yanlarında olacaksınız? Eğer TTB’nin bu başlıklar halinde özetleyebileceğimiz önerileri hayata geçirilseydi bugün Türkiye’de bu kadar hasta ve ölüm yaşanır mıydı?

Hidroksiklorokin nedir?

Sayın Bahçeli, ‘ben yaptım oldu’ tavrındaki düzeninizi sorgulayan tabiplere sen de muhtaç olmayacak mısın? TTB 27 Mayıs 2020’de yaptığı bir basın açıklamasında ‘Dünya Sağlık Örgütü bir klinik araştırmasının hidroksiklorokin kolunu yan etkileri dikkate alarak durdurdu! Türkiye’nin hidroksiklorokin kullanan binlerce hastaya ilişkin verileri ne durumda?’ diye kamuoyuna haykırmış. Hekim değilsiniz ama TTB’ye her şeyi soruyorsunuz. Şimdi ben size soruyorum. Hidroksiklorokin nedir? Açıklayın.”

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)