SEREN VE SİSİ “KORUYUCU AİLE” OLACAKLAR…

tarafından
758
SEREN VE SİSİ “KORUYUCU AİLE” OLACAKLAR…

Tarihe büyük yıkım olarak geçecek 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi’nde yaralar sarılmaya çalışılıyor. Her gün bir mucize haberi geliyor, buruk bir sevinç de olsa! Dünyanın dört bir tarafından arama kurtarma ekipleri geldi ve zamana karşı, ilikleri donduran ayazla mücadele ederek canla başla çalışıyorlar.

Enkaz altından canlı olarak kurtarılan yüzlerce “Deprem bebekleri”, devletin şefkatli kollarına teslim edildi. Büyük kentlerdeki çocuk esirgeme kurumlarına gönderilen bebeklerin sayısı şimdiden yüzleri geçti… Bu bebeklere yuva şefkati verecek “Koruyucu Aileler” fikri gelişmeye başladı.

İlk adımı Seyhan Soylu ve Seren Serengil atıyor. İki ünlü bütün yasal prosedürleri yerine getirip Koruyucu Aile ve anne olmak için harekete geçti. İşte iki ünlünün yaptığı telefon trafiğinden çıkan ilk açıklama…  Seyhan Soylu Seren Serengil’le konuştu.  O fikri, o yüce gönüllü hareketi kaleme aldı. Kararlarını böyle açıkladı.

 

“KEŞKE BİR BEBEĞE “ KORUYUCU ANNE “ OLSAK…

Az önce okuduğum bir haber ülkemizin yaşanış olduğu felaketten en ağır manzaralardan biriydi “ Deprem bölgesinde 400 ailesini kaybetmiş bebeğe “ KORUYUCU AİLE “ olmak için neler yapışmalı?

Bu rakam şimdilik 400 yetkililer bu rakamın 1.500 – 2.000 bulacağın ön görüyor.

Depremzede çocuklara koruyucu aile olmak isteyenler?

Kim istemez?

Şahsen ben seve seve olmak isterim.
Hem de çok.
Keşke bir bebeğe sahip olsam diye yıllardır içim yanar.
Haberi okuyunca “ KEŞKE BENİM OLSAN “ dedim
Hem o minicik elli bebeğim belki senin bana ihtiyacından çok senin bana ihtiyacım vardır. Seni gıgımda büyütürken onca yılın, yolun yorgunluğunu içimde biriktirdiğim, büyüttüğüm acılarıma merhem olursun minik bebeğim.”

Sonra @serenserengil aradım 400 bebekten bahsettim. Onunda benim gibi konuşması dokuz boğum oldu. Ağlaştık.

Biliyorsunuz Seren kayınvalidesini çok severdi. Ve bana ilk defa bir kayınvalidem bana annem kadar yakın oldu, kolladı, sahip çoktı. Hastalığım süresince Mustafa’m da @mustafarahmantohma ailesi de özellikle Şuna hanım bana çok yakın davranıp o süreçte beni hiç yalnız bırakmadılar bana yaşama gücü verdiler.

Maalesef bu acı olayda hakkın rahmetine kavuştu. Kayınpederim de yaralı. İstanbul’da bizimle beraber hem Mustafa’nın hem de Babamın yaralarına acılarına merhem olmaya çalışacağım. Seyhan gerçekten bu bebeklerden birini çok ama çok isterim. Ya gerçekten muhteşem olur, keşke kız bebek olsa kayınvalidemin adını “SUNA “koyardım.
Teşekkür ederim Seyhan iyi ki bunu söyledin o kadar çok isterim ki, nasip olmadı. Belli ki de nasip bu güneymiş. Sende birini alırsan harika olur bize yaşam sevinci gelir. TOHMA ‘nın da kayınpederimin de çok hoşuna gider bize, ailemize moral olur. “dedi.

Lütfen sevgili takipçilerim sizden ilk kez bir şey istiyorum ne olur çok dua edin de olsun …

Bu arada o minik bebekleri koruyucu anne olmak isteyen kişiler için geçiyorum…

Bunu da not alın : Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı belirlenen çocukların, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerin yanlarına yerleştirildiği, yeni aile adaylarının e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz…

 

 

LİNK: https://www.youtube.com/shorts/gj-zV94fBNM