Serter: “Basın özgür değilse, demokrasi yoktur”

tarafından
81
Serter: “Basın özgür değilse, demokrasi yoktur”

İzmir Milletvekili Bedri Serter, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde özgür basının, özgür gazeteciliğin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu unutmayalım! Basın özgür değilse demokrasi yoktur özgürlük yoktur! Özgür basının her zaman yanındayım!” dedi.

 

İzmir Milletvekili Bedri Serter, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Serter mesajında Özgür basın olmadan demokrasinin, özgürlüklerin olamayacağına dikkat çekti ve "Gün geçtikçe ülkemizde demokrasiden, basın özgürlüğünden geri adımlar atıldığını görüyoruz. En son İçişleri Başkanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı ve kolluk personeli kamusal alanda görev yaparken ses ve görüntü alınmasının engellendiği genelge ortadadır ve tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği noktayı göstermektedir.

 

Kişi hak ve özgürlükleri kapsamında yapılan toplumsal olaylarda artık gazetecilerin cep telefonlarına el konmaktadır. Son 1 ayda ne yazık ki 50 gazetecinin hakim karşısına çıktığı bir ülkeyiz. İkizdere'de taş ocağı açılmasın diye mücadele eden halkın gösterilmemesi, yandaş müteahhitlerin ülkeyi nasıl sömürdüklerinin anlaşılmaması için mücadele eden iktidar ve korona virüsün yayılmasını sağlayan lebaleb kongreler gösterilmesin diye el altından mesajlar gönderen iktidarın yöneticileri basına sansürde artık sınır tanımamaktadır. Ülkemizde her türlü baskı ve dayatmaya rağmen halkın haber alma özgürlüğünü her zaman savunan ve bunun için çalışan özgür basının ve onun temsilcilerinin emekçilerinin yanında olacağım" diye konuştu. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı