Start-up projeleri ve başarılı girişimler Yazılım Endüstrisi Fuarı’nda yerini alıyor

tarafından
68
Start-up projeleri ve başarılı girişimler Yazılım Endüstrisi Fuarı’nda yerini alıyor

No On Fuarcılık ve ALZ Fuar ortaklığı ile 10 – 13 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde “Gelecek Burada Kodlanıyor” temasıyla düzenlenecek olan Yazılım Endüstrisi Fuarı’nda ülkemizin önemli start-up şirketleri ve başarılı girişim şirketleri yerini alıyor. startups.watch verilerine göre, Türk girişimleri bu yıl Ocak-Haziran ayları arasında 1,3 milyar dolar yatırım alarak Avrupa’nın pek çok ülkesini geride bırakmayı başardı.

 

No On Fuarcılık ve ALZ Fuar ortaklığı ile Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan, teknoloji dünyasında fark yaratan ve küresel başarılara imza atmış Türk şirketlerinin bir arada olacağı YES Türkiye Fuarı için hazırlıklar sürüyor. Fuarda pandemi döneminde hem ülkemizde hem de küresel ölçekte önemli başarılara imza atan bir sektör olan girişimcilik ekosistemi içinde yer alan şirketler, yeni start-up projeleri ve yeni girişim şirketler yer alacak. 

 

Yatırımcılarla start-up’lar YES Türkiye’de buluşacak

No On Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ekiz, yazılım geliştiricileri ve milli teknolojilerin geliştirilmesinde temel rol oynayacak olan start-up projelerinin melek yatırımcılarla en uygun zeminde buluşturulmasına kadar hayatımıza yön veren teknolojik ekosistemin YES Türkiye’nin oluşturacağı inovasyon ve girişimcilik ikliminde bir araya geleceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansları başta olmak üzere pek çok kamu kurumu ve melek yatırım ağları tarafından desteklenen girişimcilik ekosisteminin ülkemiz adına olumlu sonuçlar vermeye başladığını söyleyen Halil Ekiz, YES Türkiye Fuarı’nda yıldız girişimler olmaya aday yeni start-up projelerinin yer alacağını söyledi. Halil Ekiz şöyle devam etti:

 

Girişimlere yatırım yüzde 31 arttı

“Startupswatch’ın verilerine göre; 2020 yılında Türkiye’de start-up yatırımları yüzde 31 arttı, 165 startup toplam 139 milyon dolar yatırım aldı. Bu yılın ilk yarısındaki toplam yatırım tutarı ise 129 anlaşma ile yaklaşık 1,3 milyar dolara ulaştı. Bu rakam Türkiye’de bugüne kadar girişim eko sistemine giren en fazla tutar olarak kayıtlara geçti. Startup Blink tarafından hazırlanan "Küresel Startup Ekosistemi Endeksi 2021" raporuna göre Türkiye, en iyi start-up ekosistemine sahip 100 ülke arasında 44'üncü oldu. YES Türkiye Fuarı olarak bizler de girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamayı ve Türk şirketlerinin unicorn şirketler haline gelmesini destekliyoruz. Bu hedefler çerçevesinde YES Türkiye Fuarı’nda hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.”

 

Yazılım endüstrisinin kalbi 10-13 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul’da atacak. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Yazılım Endüstrisi Fuarı, Türkiye’de uzun zamandır ihtiyaç duyulan bir eksikliği tamamlamak ve yazılım sektöründe global başarılara imza atan şirketlerimizi bir araya getirmek amacıyla düzenlenecek. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı