Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılığa destek olmaya devam ediyor

tarafından
69
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılığa destek olmaya devam ediyor

Türkiye genelinde tarım ve hayvancılık alanında en fazla yatırım yapan belediyelerin başında gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hayvan üreticilerine destek olmak amacıyla Karma Yem Projesini başlattı.

Artan maliyetler karşısında hayvan üreticilerini zor durumda bırakmamak adına kurulduğu günden bu yana tarım ve hayvancılık alanında önemli projeleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Mera Islahı Projesinin ardından Karma Yem Projesiyle üreticilere destek olmaya devam ediyor.

İlçe Süt Üreticileri Birlikleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen proje Malkara ilçesine bağlı Pirinççeşme Mahallesi'nde başlatıldı. Pirinççeşme Mahallesi'nde hayvan yetiştiriciliği yapan 23 kişiye 24 bin 700 kilogram yem verildi. Proje kapsamında Ağustos ayı içerisinde il genelinde toplamda 163 bin 50 kilogram yem dağıtımı gerçekleştirilecek.

"Üreticilerimize Destek Olma Çabası İçerisindeyiz"

Yem dağıtım programında bir konuşma yapan Malkara Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özer, "Büyükşehir Belediyemiz kuruluşundan bugüne dek üreticilerimizin yanında olmaya gayret gösteriyor. Üreticimiz artan maliyetler karşısında maalesef çok zor günlerden geçiyor. Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi olarak bu zor günlerde üreticilerimize destek olma çabası içerisindeyiz. Bu önemli proje ile üreticilerimize destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'a çok teşekkür ederim" dedi.

"Tarım ve Hayvancılığa Desteklerimiz Devam Edecek"

Tarım ve hayvancılığın bölge için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Geçtiğimiz yıl mart ayında ortaya çıkan pandemi, maalesef bütün dünyayı kasıp kavurdu. Bu da maalesef yerel yönetim hizmetlerinin aksamasına neden oldu. Bu yıl çok şükür aşılamanın da artması ile biraz rahatladık. Büyük özveriyle çalışarak tüm dünyada kayıp yıl olarak geçen 2020 yılının açıklarını kapatmaya çabalıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, kuruluşumuzdan bu yana çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yanlarında olduk. Bu desteğimizi arttırarak sürdüreceğiz. Malkara ve Hayrabolu ilçelerimiz Türkiye'nin tarım ve hayvancılıktaki başkentidir. Biz de bu nedenle Karma Yem Projemizi Malkara'mızdan başlatmayı uygun gördük. Çok önemli gördüğümüz projemizin ilk ayağında ilimiz genelinde bulunan 325 bin dönüm meramızın 113 bin dönümünü ıslah ettik. Bu çalışmamızda da güzel sonuçlar elde ettik. Mera ıslah çalışmalarımıza önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Bugün Pirinççeşme Mahallemizde Karma Yem Projemiz kapsamında 23 hayvan yetiştiricimize 24 bin 700 kilogram yem teslim edeceğiz. Ağustos ayı içerisinde ilimiz genelinde hayvan üreticilerimize 163 bin 50 kilogram süt yemi dağıtımı yapacağız. Bu bölgemizi kalkındırmamız gerekiyor. Bu da ancak ve ancak tarım ve hayvancılığın gelişmesine bağlı bir durum. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen sorumlulukların bilincindeyiz. Bu doğrultuda bölgemizdeki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi noktasında hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Projemizin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, herkese saygılar ve sevgiler sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Malkara Süt Üreticileri Birliğine Kayıtlı 23 üreticiye süt yemi dağıtımı protokol üyelerince gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Malkara Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özer, Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran, Pirinççeşme Mahallesi Muhtarı Şenol Uysal, Malkara Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, hayvan yetiştiricileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı