Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Antalya, Muğla ve Adana’ya destek

tarafından
69
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Antalya, Muğla ve Adana’ya destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Antalya, Muğla ve Adana'da meydana gelen orman yangınlarına müdahale etmek ve yaraları sarmak için yardım seferberliği başlattı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi çok sayıda araç ve personelini yangın bölgesine gönderirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Birlik Yem A.Ş Fabrikası'da Adana'da çıkan yangında zarar gören küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticilerine ulaştırılmak üzere 26.000 kg yemi bölgeye gönderdi.

TOPLAM 8 ARAÇ VE 20 PERSONEL BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Antalya ve Muğla'da meydana gelen orman yangınlarına müdahale eden itfaiye ekiplerine destek vermek üzere hazırlanan itfaiye ekibi yangın alanlarına ulaştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne 1 itfaiye 1 su tankeri ve 5 personel, Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne de 1'i Çorlu Belediyesi'nin olmak üzere 5 su tankeri, 1 itfaiye ve 15 personel olmak üzere toplam 8 araç ve 20 personeli bölgeyi göndermiş durumda.

BAŞKAN ALBAYRAK: "TÜM İMKANLARIMIZLA YANGIN BÖLGESİNDEYİZ"

Ekiplerin gece gündüz orman yangınları ile mücadele ettiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak araçlarımız ve ekiplerimizle birlikte Antalya ve Muğla'daki yangın söndürme çalışmalarına destek oluyoruz. Elimizden geldiğince imkanlarımızı yangın bölgesi için seferber etmiş durumdayız. Adana'da çıkan yangında zarar gören küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticilerimiz için de 26.000 kg yemi bölgeye gönderdik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yangından zarar gören tüm il ve ilçelerimizin yanındayız. Birlik ve dayanışma ile yaraları hep birlikte saracağız. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, yangınla mücadele eden tüm ekiplerimize de kolaylıklar diliyorum. Biran önce tüm yangınların kontrol altına alınması en büyük temennimiz" dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı