Torbalı Belediyesi Un Dağıtımı

tarafından
37
Torbalı Belediyesi Un Dağıtımı

Torbalı Belediyesi, belediyeye ait tarlalara ektiği buğdayların bir kısmını una dönüştürdü, Elde edilen unlar ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. 10’ar kiloluk çuvallarda paketlenen unlar ilk olarak, buğday tarlalarının bulunduğu kırsal mahallelere dağıtıldı. 

 

Torbalı Belediyesi, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına bu yıl buğday ekmişti. Kasım ve aralık aylarında toprakla buluşan buğday tohumları haziran ayında hasat edildi. Hasat edilen buğdayların bir kısmı değirmende öğütülüp un haline getirildi. 10’ar kiloluk çuvallarda paketlenen unlar ilk olarak, buğday tarlalarının bulunduğu kırsal mahallelere dağıtıldı.  ‘Halkın Tarlasından Halkın Sofrasına' sloganıyla geçtiğimiz yıl başlayan proje her geçen yıl daha kapsamlı hale gelecek. İlçe genelindeki ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaşacak olan unların dağıtımı mahalle muhtarlarının da katılımıyla titiz bir şekilde yapılıyor. Öte yandan Torbalı Belediyesi bir yandan da belediye zeytinliklerinden elde edilen zeytinyağını, belediye tarlalarında üretilen nohut ve yine buğdaylardan elde edilen bulgurları da vatandaşın sofrasına ulaştırıyor.

 

TORBALI BELEDİYESİ SOFRALARA ULAŞIYOR

Özellikle arazilerin ekili olduğu mahallelerdeki her haneye eşit miktarda dağıtılmaya başlanan olan un, sosyal belediyeciliğin de en güzel örneklerinden biri konumunda. Hem belediyeye kaynak hem de vatandaşın sofrasına aş olarak ulaşan bu proje önümüzdeki yıllarda daha da kapsamlı bir hale gelecek. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Merhum Belediye Başkanımız İsmail Uygur'un başlattığı projeyi başarıyla sürdürüyoruz. Belediyemize ait tarlalardan elde ettiğimiz buğdayları una dönüştürdük. 'Halkın Tarlasından Halkın Sofrasına' sloganı ile başlattığımız projenin sonunda elde ettiğimiz unları dağıtıyoruz. Geçtiğimiz yıl sadece un üretmiştik. Bu yıl nohut, zeytinyağı, bulgur ve ceviz reçeli de ürettik. Hemşerilerimizin sofralarına ulaştırmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı