Trend Micro Cloud One, Kurumlara Yüzde 188’e Varan Öngörülebilir Yatırım Geri Dönüşü Sağlıyor

tarafından
59
Trend Micro Cloud One, Kurumlara Yüzde 188’e Varan Öngörülebilir Yatırım Geri Dönüşü Sağlıyor

Forrester Consulting tarafından gerçekleştirilen çalışma, Trend Micro Cloud One platformunun toplam hedeflenen faydalarının 1,7 milyon dolara ulaştığını ortaya koydu.

 

Küresel siber güvenlik pazar lideri Trend Micro Incorporated (TYO: 4704; TSE: 4704), hibrit bulut güvenlik hizmetlerinin yönetimiyle ilgili binlerce çalışma saatinden tasarruf edilebileceğini gösteren yeni bir çalışmayı açıkladı. Forrester Consulting tarafından, 97 Trend Micro Cloud One müşterisiyle yapılan anket ve görüşmeler neticesinde güvenlik hizmetlerinin, geliştiricilerin yaratacağı değeri artırabileceği ve ihlal riskleri, tehdit tespiti, müdahale ve eski araçlar konusunda maliyet tasarrufu sağlayabileceği sonucuna varıldı.

Forrester araştırması, birçok kurumun korumasız olarak yeni bulut hesapları ve bulut sunucuları kurduğunu veya eski şirket içi çözümler ile platforma özgü hizmetleri kullandığını ortaya koydu. Bu durum, bulut ortamlarında güvenlik boşluklarına, düşük görünürlüğe, çok fazla manuel çalışmaya ve tutarsız politika uygulamasına yol açıyor.

Araştırmaya göre, Trend Micro Cloud One müşterilerin bulut güvenlik ortamlarını basitleştirmelerine, hatta buluta geçişleri tümden hızlandırmalarına olanak tanıyor. Çalışma, Trend Micro Cloud One platformunun, müşterilerin güvenlik ihlali risklerini azaltmalarını, tüm bulut varlıklarını ve tehditlerini tek bir noktadan görüntülemelerini, duruş yönetimini, tehdit tespit ve müdahalesini otomatikleştirmelerini ve platform veya bulut hizmeti sağlayıcısından bağımsız bir şekilde uygun politikaları tutarlı bir şekilde uygulamalarını sağladığını saptadı.

Trend Micro Kamu Teknik Lideri Burçin Olgaç “Dijital dönüşüm, dağıtık çalışma ile özellikle pandemi sonrası süreçte çevik iş yapmayı ve buluta geçişle büyümeyi destekleyen günümüzün küresel kurumları için yapılacaklar listesinin başında yer alıyor. Ancak ortaya çıkan güvenlik açıkları tüm bu çabaları boşa çıkartabilir. Müşterilerin, maliyetleri ve siber riskleri azaltırken korumayı birleştirebileceği, basitleştirebileceği ve artırabileceği lider bir bulut güvenliği çözümü sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Trend Micro Cloud One'ın öngörülen temel faydaları aşağıdaki gibi özetlenebilir:

· Otomasyon ve duruş yönetimi görünürlüğü sayesinde güvenlik yönetiminde elde edilen zaman tasarrufu yıllık 2 bin 100 ile 6 bin 200 saat arasında oldu.

· Yanlış pozitifleri azaltarak ve soruşturma ve müdahaleyi otomatikleştirerek tehdit algılama ve müdahale maliyetini 19 ile 27 arasında azalttı.

· Geliştiricilerin güvenlik çalışmaları için harcadıkları zamanı azaltarak ve geliştirme çalışmalarının değer elde etme süresini hızlandırarak geliştirme süreçlerine 8 ile 16 arasında değer kattı.

· Bu araçlara yönelik doğrudan harcamaları ve harcamaları en aza indirerek eski güvenlik araçlarını kullanma maliyetini 8 ile 26 arasında azalttı.

· İleri düzey güvenlik ve çalışan verimliliği sayesinde ihlal riskinin 6 ile 16 arasında azaltılmasından kaynaklanan maliyet tasarrufu elde edildi.

Forrester, üç yıllık bir süre boyunca Trend Micro Cloud One kullanmanın, bugünkü net değeri (NPV) 73 bin ile 1,1 milyon dolar arasında olan ve toplam öngörülen faydası 664 bin ile 1,7 milyon dolar arasında değişen 12 – 188 arasında bir yatırım getirisi sağlayacağını öngörüyor.

Trend Micro, siber güvenlik platformu aracılığıyla dijital dönüşümlerinin herhangi bir noktasında olan müşterilerine basit, sağlam ve sektör lideri koruma sağlamak için sürekli olarak yenilikler sunuyor. Trend Micro güvenlik ekosisteminin en önemli bileşenlerinden olan Trend Micro Cloud One, bulut ve veri merkezi ortamlarında uygulamalar, ağ, iş yükleri, dosya depolama, konteynerler, açık kaynak ve bulut güvenliği savunma yönetimi için tasarlanmış hizmetlerden oluşuyor. Platformdaki servisler ile tüketiciler güvenliklerinden ödün vermeden gönül rahatlığı ile yatırım yapma ve buluta olan inançlarını artırma konusunda cesaret kazanıyorlar.

Araştırma Metodolojisi

Forrester, Cloud One kullanan 97 Trend Micro müşterisinin anket yoluyla deneyimlerine dair değerlendirmelerini topladı ve tüm sonuçlar bu çalışmanın amacı doğrultusunda bir araya getirildi. Yılda 2,4 milyar dolar gelir üreten, 5.000 kişiyi istihdam eden ve üç yıllık bir dijital dönüşüm programından geçen küresel, B2C alanda faaliyet gösteren bir kurum baz alınarak üç yıllık bir finansal analiz hesaplandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı