Tüm Çocuklar Eğitim Alabilsin Diye Canon’dan 1000 Turna 1 Umut Projesi’ne Destek

tarafından
78
Tüm Çocuklar Eğitim Alabilsin Diye Canon’dan 1000 Turna 1 Umut Projesi’ne Destek

Asya kültüründe de çok değerli bir metafor olan turna, Anadolu’da uğur, bereket ve mutluluğu simgeliyor. İnanışa göre turna kuşu kimin tarlasına veya evine yuva yaparsa o evde bereketin eksik olmayacağına inanılıyor. Bir Japon geleneğine göreyse bir kişi kâğıttan 1000 turna kuşu yaparsa dileği kabul oluyor. Bu inanışla başlatılan proje, başarılı fakat imkanları kısıtlı olan gençlere umut olmayı amaçlıyor. 

 

Proje kapsamında gönüllüler online bağışları karşılığında hazır şablonlar üzerinden kendi turnalarını da tasarlayabiliyor. Gönüllülerin yaptığı her 1000 turna origami karşılığında bir çocuğa Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından “Tam Destek Bursu” sağlanıyor. 

 

Bağış yapmak isteyenler origami kiti alarak da katılım sağlayabiliyor. Projeye destek olan proje elçilerinin özel tasarımları basılıp satışa sunuluyor. Ayrıca satışa sunulan ürünler arasında çocuklara umut olmak adına projeye destek veren sanatçıların heykel, tablo, cam üfleme ve mikro art gibi eserleri de yer alıyor.

 

İş birliği yapılan markalara kampanya adına özel ürün tasarlayıp satışa sunma hakkı tanınıyor. Tüm bu etkinlikler sayesinde toplanan bağışlar, ülkemizin aydınlık geleceği olan çocuklarımızın eğitim hayatına katkıda bulunuyor.

 

Çocukların Eğitim Masraflarını Karşılıyor

 

1000 Turna 1 Umut Proje geliriyle eğitim imkanları kısıtlı çocuklara verilen “Tam Destek Bursu”nun yanı sıra devlet okullarında okuyan başarılı lise öğrencileri, akademik eğitimler, sanatsal ve sportif faaliyetlerle destekleniyor. Tam Destek Bursu alan öğrenciler, hafta sonları TED Okulları ve TED Üniversitesi’nde dersler alıyor ve Türk Eğitim Derneği, üniversite eğitimlerinin sonuna kadar bursiyer öğrencilere destek veriyor. 

 

Aydınlık yarınların yaratıcıları olacak gençlerin eğitim ve gelişimine değer veren Canon, bu umut dolu projenin hayata geçmesi için gereken defter, origami kağıdı, zarfı ve baskı gibi ürün ve hizmetlerle destek oluyor.

 

19 Nisan – 19 Mayıs tarihleri arasında yürütülecek 1000 Turna 1 Umut projesi kapsamında üretilen hediyelik eşyaların ise yıl sonuna kadar satışının sürmesi planlanıyor. Bağışlar binturnabirumut.ted.org.tr web sitesi üzerinden yapılıyor. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı