TÜV SÜD Türkiye hijyen denetimlerini TÜRKAK akreditasyonu ile güçlendirdi!

tarafından
84
TÜV SÜD Türkiye hijyen denetimlerini TÜRKAK akreditasyonu ile güçlendirdi!

TÜV SÜD Türkiye, mevcut TÜRKAK 17020 akreditasyon hizmetini ‘‘Hijyen ve Sanitasyon” kapsamı ile genişleterek, Hijyen ve Sanitasyon denetimi alanında akredite hizmet veren ilk global şirket oldu. 

TÜV SÜD Türkiye CEO’su “Global çapta her alanda hijyen talebi artarken, TÜRKAK’tan yetki alan denetim firmaları dünya standartlarının çok üzerindeki yaklaşımlarıyla konaklama ve yeme içme sektöründeki kuruluşların da hizmet kalitesini ve güvenilirliğini artırıyor. Aynı zamanda bu kuruluşlara da ulusal ve uluslararası alanda büyük rekabet avantajı sağlıyor.” diye konuştu. 

Pandemi nedeniyle dünya genelinde artan hijyen talebi, konaklama ve yeme-içme sektörlerinde de denetim talebini artırıyor. Hijyen alanında yılların tecrübesiyle hareket eden TÜV SÜD Türkiye, Güvenli Turizm Sertifikası başta olmak üzere sunduğu birçok sertifikasyon hizmetine, bir yenisini daha ekledi. TÜV SÜD Türkiye, uygunluk değerlendirme kuruluşlarının yeterliliklerinin, uluslararası standartlar esas alınarak değerlendirmesi ve onaylanması görevini yerine getiren TÜRKAK tarafından ISO/IEC 17020 akreditasyonu ‘‘Hijyen ve Sanitasyon” alt kapsamında yetkilendirildi. Bu yetkilendirme ile birlikte; TÜV SÜD Türkiye, bu alanda otel, restoran, kafe ve benzeri yeme-içme tesislerine akredite hizmet verebilme yetkisine sahip ilk global şirket oldu. 

 

Toplum sağlığına yönelik alınan önlemlerin belgesi

‘Yeme-İçme Tesisleri’ ve “Turistik Tesisler, Otel ve Otellere Ait Rekreasyonel Alanlar”a yönelik gerçekleştirilen hijyen denetimlerinde; kuruluşların hijyen ve sanitasyon durumu değerlendirilirken, aynı zamanda bu faaliyetlerin izlenebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor. Kuruluşların çalışanlarını, misafirlerini ve tüm paydaşlarını olası risklerden koruması için etkin önlemlerin alınmasını sağlayan sertifikasyon programı, aynı zamanda kuruluşların toplum sağlığına olan farkındalığı ve bağlılığını öne çıkarıyor.   

 

Büyükkalfa: “Denetimler toplum sağlığına, ekonomiye ve çevreye katkı sağlıyor”

Genişletilen akreditasyon kapsamının paydaşlara önemli bir katkı sağlayacağına vurgu yapan TÜV SÜD Türkiye CEO’su Emre Büyükkalfa, “Pandeminin etkisiyle dünyanın her ülkesinde ortak kullanım alanları ve kamuya açık yerlerde hijyen denetimlerine olan talep ve önem zirveye ulaştı. Denetimler, kuruluşların hijyen ve sanitasyon uygulamalarını mercek altına alarak, kuruluşların hizmet kalitesini yukarıya taşırken toplum sağlığına, ekonomiye ve çevreye önemli katkılar sağlıyor. TÜRKAK’tan yetki alan denetim firmaları dünya standartlarının çok üzerindeki yaklaşımlarıyla konaklama ve yeme içme sektöründeki kuruluşların da hizmet kalitesini ve güvenilirliğini artırırken, kuruluşlara sektörde büyük rekabet avantajı sağlıyor. TÜV SÜD Türkiye olarak, TÜRKAK yetkilendirmesiyle birlikte, TÜV SÜD’ün global çapta gerçekleştirdiği hijyen ve sanitasyon denetimlerinden edindiğimiz global bilgi birikimi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güvenli Turizm Sertifikasyon Programından elde ettiğimiz tecrübeyi bünyemizde birleştiriyoruz. Böylece kuruluşlara daha iyi ve kaliteli hizmet verirken, toplum sağlığına da destek olmaktan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı