Uluslararası esans üreticisinden Refik Anadol’un sergisine özel koku

tarafından
85
Uluslararası esans üreticisinden Refik Anadol’un sergisine özel koku

Uluslararası esans üreticisi MG International Fragrance Company, medya sanatçısı Refik Anadol’un PİLEVNELİ’de izleyiciyle buluşan sergisi “Makine Hatırları: Uzay” için özel bir koku hazırladı. Sergiye özel koku aracılığıyla sanatsal farkındalığın kuvvetlendirilmesi amaçlandı.

 

 

Medya sanatçısı Refik Anadol’un PİLEVNELİ’de izleyiciyle buluşan “Makine Hatıraları: Uzay” isimli kişisel sergisi sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Uluslararası esans üreticisi MG International Fragrance Company de sanat ve bilimi yapay zeka ile buluşturan sergiye özel bir koku hazırladı. Ziyaretçiler “Hatıralar” ve “Düşler” başlıklı, birbiriyle ilişkili iki bölümden oluşan sergiyi özel koku eşliğinde gezdiler. 

“Makine Hatıraları: Uzay”a özel hazırlanan, soğuk ve soyut, hipnotize edici koku, duyu farkındalığını harekete geçirmeyi amaçladı. Özel koku; yağmur esintisiyle uçuşan çiçek yaprakları, misk bulutuna sarmalanmış beyaz leylaklar, manolya ve yaseminden oluşan göz alıcı bir buketten yükselen esans notalarını çağrıştırdı. 

Refik Anadol’un İstanbul’da bugüne kadar gerçekleşen en kapsamlı kişisel sergisi “Makine Hatıraları: Uzay”, astronomik araştırmaların insanlık tarihindeki yerini gözler önüne seren ve uzayla ilgili büyük veri kümelerine ışık tutan yeni bir kavramsal çerçeve sundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özel desteğiyle; Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, İBB iştiraklerinden Kültür AŞ ve Samsung Galaxy S21 Serisi ana sponsorluğunda hayata geçen sergiye Beyoğlu Belediyesi’nin yanı sıra; ABC Deterjan, Atelier Rebul, Fuudy, Jotun, Kahve Dünyası Algötür, Swissôtel The Bosphorus Istanbul, Joy FM; City’s, IstanbulArtNews, Just Work, Kentvizyon, Panoffect ve Panout da destek verdi.

Geçmişinde kokuyla sanatı destekleyen pek çok projeyi hayata geçiren MG International Fragrance Company; bilim, tarih ve sosyal sorumluluk projelerinde koku algısını yükselterek esans sektörü açısından farkındalık yaratmak adına çalışmalar yapıyor, öncülük ediyor. Kurulduğu 1961 yılından bu yana sanat dostu kimliğiyle tanınan MG International Fragrance Company, tüketici tarafından tanınan pek çok ünlü marka ve ürünün kokusuna imza atıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı