Üsküdar Belediyesi İstanbul’un en büyük aşevi ile ihtiyaç sahiplerine aralıksız hizmet veriyor

tarafından
85
Üsküdar Belediyesi İstanbul’un en büyük aşevi ile ihtiyaç sahiplerine aralıksız hizmet veriyor

Üsküdar Belediyesi yıllardır sıcak yemek hizmeti ile kimsesiz yaşlılar ve ihtiyaç sahiplerinin günlük yemek ihtiyacını en iyi şekilde karşılamaya devam ediyor. Belediye’nin Aşevi’nde titizlikle yürütülen çalışma ile her gün binlerce aile için hazırlanan yemekler, haftanın 7 günü ekipler tarafından evlere kadar götürülüp teslim ediliyor.. 

 

Pandemi sürecinde evinde tedavi olan ve hastaneden yeni çıkmış hastalara da sıcak yemek servisi yapılarak ihtiyaç sahibi koronavirüs hastalarının yemekleri Üsküdar Belediyesi Aşevi aşçıları tarafından özenle pişiriliyor. Tek kullanımlık folyo kaplarda dağıtımı yapılan yemekler, yağ ve tuz oranı asgari düzeyde tutularak hasta yemeği mantığı ile hazırlanıyor.

 Yaklaşık 6 bin kişiye ulaştırılan yemekler için her gün tonlarca bakliyat, yağ ve şeker kullanılıyor. 

 

Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, "Üsküdar bir Ramazan şehri. Hayat paylaşınca güzeldir. Biz Üsküdar Belediyesi olarak pandemi öncesinde otuz bin, otuz beş bin, kırk bin kişilik sofralara alışmıştık. Günlük olarak alışmıştık. Hayatımızı ve tüm dünyayı etkileyen bu salgın süresince bu sofraları özledik doğrusu. Ama yine biz bu hizmetlerimize devam ediyoruz, bu anlamda Ramazan ayında günlük şu anda binlerce ailemize gördüğünüz bu leziz yemeklerimizden sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Baş Aşçı Aşkın İrdem "Biz asıl ihtiyaç sahibi, evde hiç yemek yapamayan yaşlılara yemek yapıyoruz. Bunlara özel yemek yapıyoruz, yaşlılar yemeği yapıyoruz. Yağ oranı az, tuzu az, sebze oranı yüksek yemekler yapıyoruz. Tabii bunun yanında pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımızı unutmadık. Bunlar bizim her şeyimiz. Gecelerini gündüzlerine katıyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı