Usta Oyuncular Yeni Gain Dizisi Cezailer İçin Gerçekleştirilen Özel Davette Buluştu

tarafından
50
Usta Oyuncular Yeni Gain Dizisi  Cezailer İçin Gerçekleştirilen Özel Davette Buluştu

Dijital içerik platformu GAİN ezber bozacak yeni dizisi “Cezailer” için, usta isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla ünlü isimleri buluşturan bir özel davet düzenledi. Etkinlikte Yiğit Özşener, Rıza Kocaoğlu, Esra Bezen Bilgin, Hayal Köseoğlu, Ushan Çakır, Şerif Erol, Onur Ünsal, Hakan Karsak ve Görkem Kasal, dizinin ilk iki bölümünü davetlilerle bir arada izledi. Yönetmen Murat Can Oğuz ile dizinin senaryosunu Oğuz’la birlikte kaleme alan Ayberk Çınar da lansmana katılanlar arasındaydı.

 

GAİN, yeni dizisi “Cezailer” için Kuzguncuk’taki ofisinde düzenlediği davette sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. GAİN’in kurucusu Gözde Akpınar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen davette Yiğit Özşener, Rıza Kocaoğlu, Esra Bezen Bilgin, Hayal Köseoğlu, Ushan Çakır, Şerif Erol, Onur Ünsal, Hakan Karsak ve Görkem Kasal gibi oyuncuların yanı sıra dizinin yönetmenliğini yapan ve aynı zamanda Ayberk Çınar’la birlikte senaryosunu yazan Murat Can Oğuz da lansmanda yerini alanlar arasındaydı.

 

Most Production’ın kurucuları Mustafa ve Gül Oğuz ile senarist Ece Yörenç’in de katıldığı lansmanda dizinin oyuncu kadrosunda yer alan ve uzun zamandır yurt dışında olan Esra Bezen Bilgin’in sürpriz yaparak gelmesi geceye renk kattı. 

 

Dizi, izleyenlerden tam not aldı

Bir psikiyatri kliniğinde cezai ehliyeti olmayanların yer aldığı koğuşta geçen ve izleyiciyi “normal” kavramının sınırlarını sorgulamaya davet eden dizi, ilk iki bölümünü izleyen davetlilerden tam not aldı. “Cezailer”, özgün öyküsü ve başarılı oyunculuklarının yanı sıra, yenilikçi reji diliyle de dikkat çekti.

 

Trajikomik olaylar, akıl kurcalayan sorular ve “normallik” üzerine

Psikiyatr Mert Güngel, bilim tarihinin en sarsıcı deneylerinden biri olan Rosenhan Deneyi’ni tekrarlamak üzere kendi isteğiyle bir psikiyatri kliniğine yatar. Ancak çevresindekilerin sadece hasta değil, aynı zamanda cezai ehliyeti olmayan birer suçlu olduğunu anladığı an buradaki varlığının gerçek sebebini de sorgulamaya başlar. Gerçekten deneyin uygulayıcısı mıdır yoksa diğerleri gibi akıl hastası bir suçlu mu? Çıktığı bu yolda “normal”in sınırlarını sorgulayıp kendi içinde sürekli mücadele verirken, olaylar trajikomik bir şekilde hiç beklenmedik noktalara varır. 

 

Dizinin oyuncu kadrosunda; Yiğit Özşener, Rıza Kocaoğlu, Esra Bezen Bilgin, Hayal Köseoğlu, Ushan Çakır, Şerif Erol, Onur Ünsal, Hakan Karsak, Cem Zeynel Kılıç ve Görkem Kasal yer alıyor. 

 

Senaryosunu Ayberk Çınar ve Murat Can Oğuz’un yazdığı, yönetmenliğini Murat Can Oğuz’un üstlendiği Most Yapım imzalı “Cezailer” şimdi GAİN’de yayında.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı