Yenilebilir Enerji İle Gelecek Daha Parlak

tarafından
116
Yenilebilir Enerji İle Gelecek Daha Parlak

Doğadaki kaynaklardan elde edilen ve doğa tarafından daimî olarak takviye edilebilme potansiyeline sahip olarak tanımlanan yenilenebilir enerji, dünyanın geleceğini oluşturuyor. Yenilenebilir enerji kaynakları, asla tükenmeyecek varlığı, çevreye verdiği minimum zarar ve maliyetinin fosil yakıtlara oranla daha az olmasıyla önem kazanmaya başlıyor. 

 

*Dünyada üretilen enerjinin 22'si yenilenebilir iken Türkiye'de bu oran 29'a ulaştığını gözlemlenen bugünlerde Orta Asya’nın en büyük güneş enerjisi santraline imza atan Karamanlı, üretmenin ve harcamanın toplumların kendi elinde olmasının önemi üzerinde duruyor.

 

Yıllardır yurt dışında birçok başarıya imza atan, öngörülebilir riskleri alan ve finansal analiz bilgisini her zaman girişim hayatında doğru kullanan Finans Uzmanı Taylan Karamanlı, yenilenebilir enerjinin, geleceğin elektrik enerjisi üretimi için oldukça önemli bir potansiyel teşkil ettiğini ve yaptığı işin öneminin pandemiyle birlikte daha da iyi anlaşıldığını vurguluyor.

 

Yenilenebilir enerji ile ilgili 2015 yılında çalışmalara başlayan Taylan Karamanlı, çevreye verilen zararları minimum seviyeye indiren sürdürülebilir enerji kaynaklarını değerlendirme konusunda yeni bir dünya yaratmaya hazırlanıyor.

 

2020 içerisinde yeni yatırımların tamamına yakınının yenilenebilir enerji kaynaklı olduğunu belirten Karamanlı, enerji kaynaklarını tehlikeye atmadan ihtiyaç duyulan enerjiyi üretmek amaçlı, farklı sistemler ve yöntemler olduğunu açıklıyor. 

 

Taylan Karamanlı

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı