Yükselen Çelik’te istikrarlı büyüme ile gerçekleşen hisse devri

tarafından
73
Yükselen Çelik’te istikrarlı büyüme ile gerçekleşen hisse devri

Türkiye vasıflı çelik sektörünün önde gelen şirketlerinden Yükselen Çelik’te ortaklar arası pay devri gerçekleşti. Şirketin İcra Kurulu Başkanı Barış Göktürk, pay alımı ile birlikte şirketteki ortaklık payını artırdı. 

 

Katma değerli “Akıllı Çelik” ürünleriyle Türkiye vasıflı çelik sektörünün önde gelen markalarından Yükselen Çelik’te ortaklar arası pay devri gerçekleşti. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamaya göre; Şirketin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk, sahibi olduğu paylardan 8,750,000 adet hissesini oğlu Barış Göktürk’e satış yoluyla devir etti. 

Yükselen Çelik’te mevcut iş modelini oluşturan; katma değerli çeliklere geçiş sürecinin mimarı ve şirketin 17 yıldır yönetimini üstlenmiş olan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Barış Göktürk, pay alımı ile birlikte şirketteki ortaklık payını artırarak şirketin sürdürülebilirliği ve orta/uzun vadeli büyümesi açısından şirkete duyduğu güveni ortaya koymuş oldu.

Bu pay alımı neticesinde şirketteki hâkim ortak konumundaki Göktürk Ailesi'nin toplam pay adedinde, pay yüzdesinde veya oy hakkı yüzdesinde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Pay devri sonrasında Barış Göktürk’ün ortaklık içindeki payı 28.1’e ulaşırken; Göktürk ailesinin toplam payı 70.4 olarak sabit kaldı. Yönetim Kurulu’nda herhangi bir değişiklik yaşanmazken; şirketin iş modeli ve faaliyetinde ise bir değişiklik bulunmuyor. 

Yükselen Çelik 45 yıldır vasıflı çelik uzun mamul alanında yarı mamul üretimi yapan ve otomotiv, kalıp, makina ile savunma sanayi sektörlerinde kendi ürün gruplarında pazar lideri bir şirket olarak güçlü pozisyonunu sürdürüyor. 2021 yılı için 322 Milyon TL’nin üzerinde satış hasılatı öngörülüyor. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Barış Göktürk, “Bugün vasıflı çelik sektörünün lider şirketi konumundayız. Yükselen Çelik hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Katma değerli ürünlerin üretimi ile hem ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyoruz hem de sektörde öncü olmaya devam ediyoruz” açıklamalarını yaptı.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı