Zeki Müren’in ölümü ve besteleriyle ilgili çarpıcı açıklamalar!

tarafından
101
Zeki Müren’in ölümü ve besteleriyle ilgili çarpıcı açıklamalar!

Yeni kitabındaki sırları ilk kez Yasemin Bozkurt’a açıklayan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Zeki Müren ve Gönül Yazar’la ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Yasemin’in Penceresi” isimli programla hafızalara kazınan ünlü sunucu Yasemin Bozkurt, UçanKuş TV’de Figen Civan’la birlikte sunduğu “Canlı Masa” isimli programa, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay’ı konuk etti ve Akay’ın geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkardığı “Görmeden Sevmek” isimli şiir, anı ve röportaj kitabındaki sırları masaya yatırdı. Canlı yayında Zeki Müren’le ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Akay, izleyiciyi ve sunucuları şok etti. Bozkurt Akay’a, “Kara kutu gibi konuştukça bizi şok ediyorsun.” ifadelerinde bulundu.

“Zeki Müren’in Tüm Besteleri Şükrü Tunar’a Ait”

Bergüzar Korel’in annesi oyuncu Hülya Darcan’ın öz dayısı ve gazino dönemlerinde Zeki Müren’in en büyük rakibi usta sanatçı Adnan Pekak’la, 2003 yılında Ankara Maltepe’deki evinde röportaj yaptığını söyleyen Onur Akay, Pekak’ın kendisine Zeki Müren'in hayatında hiç beste yapmadığını dile getirdiğini ifade etti. Zeki Müren’in tüm ünlü bestelerinin orijinal notalarını gördüğünü ve hepsinde söz ve müzik Şükrü Tunar yazdığını ve Tunar’ın el yazısı ile yazıldığını açıklayan Onur Akay, yıllar önce Şükrü Tunar’ın oğlunun bu notaları gazeteci Aykut Işıklar’a da götürdüğünü ve bir kopyasın da Işıklar’da olduğunu söyledi. Ayrıca Zeki Müren’in son bestesi olarak bilinen “Gece Kirpikli Kadın” isimli eserin de İlyas Tetik’e ait olduğunu, Zeki Müren’le Şükrü Tunar arasında özel bir anlaşma olduğunu ve Zeki Müren’in Şükrü Tunar’a bu anlaşma gereği yüklü miktarda para verdiğini ifade etti.

Zeki Müren İntihar mı Etti?

Kitabını 2016 yılında kendisine 50 bin TL’lik tazminat davası açan Diva Bülent Ersoy’a ithaf etmesi ile konuşulan Onur Akay, canlı yayında Zeki Müren’in intihar ettiğini açıkladı. Akay, “Zeki Müren’le ilgili bilinmeyenler çok sayıda efsane isimle yaptığım röportajlarla ve 20 yıldır yaptığım araştırmalarla ortaya çıktı. Zeki Müren, ölmeden önce Hulki Cevizoğlu’na da yaptığı intihar planını anlatmış ancak Hulki Bey bu planı anlatmadı. İntihar planı bana da anlatıldı. Tek kurşunla hayatına son vermeyi planlarken, sahnede ölmek için her zaman dua eden Müren, TRT’de şarkı söylediği ilk mikrofonun kendisine ödül olarak verileceğini duyunca, o planından vazgeçmiş, intihar planını ilaçlarını almayarak sahnede uygulamayı düşünmüş ve yakınlarından iki kişiye söylemiş. Yani Zeki Müren intihar etti.” ifadelerini kullandı.

Nikâh Şahidi ile Aşk Yaşayan Assolist Kim?

Onur Akay’ın, yedi kez evlendiği bilinen ünlü assolistlerden Gönül Yazar’ın üçüncü evliliği ilgili anlattığı bir sır da dikkat çekti. Şair Halil Soyuer’in kendisine Gönül Yazar’ın üçüncü evliliği ile ilgili bilinmeyen bir detayı anlattığını söyleyen Akay, “Gönül Yazar 1962 yılında oyuncu Özden Çelik’le evlenmiş ve o evlilik gerçekleşirken nikah şahidi sunucu Orhan Boran’mış. 1963 yılında Çelik’ten ayrılan Yazar, nikah şahidi Orhan Boran’la aşk yaşamaya başlamış.” dedi.

Devran Çağlar Eşref Kolçak’ın Oğlu, Harun Kolçak’ın Kardeşi mi?

Yıllardır bir şehir efsanesi olan bu konuya da açıklık getiren Onur Akay, “Ortaköy’de Devran Çağlar’a efsane oyuncu Eşref Kolçak’ın oğlu olduğuna dair iddiaları sormuştum. Devran, "Sevgili Onur Akay, benim Harun Kolçak’la kardeş olduğum tamamen asılsızdır. Sahip olduğum ailem kadar kıymetli bu aileye mensup olsa idim, bunu gururla da söylerdim zaten." ifadelerini kullanarak yalanlamıştı.” açıklaması ile bu konuya da son noktayı koydu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı