Tüm Eklem Ağrılarınızdan Kurtulun

tarafından
101
Tüm Eklem Ağrılarınızdan Kurtulun

Eklembilimi ya da ortopedi olarak bilinen bu alan genel anlamda kas ve iskelet sistemini inceler. Aynı zamanda kas ve iskelet sistemi ile ilgili ortaya çıkan sorunları da inceler. Bu alanda kendini geliştiren Doç. Dr. Özcan Kaya çok çeşitli hastalıkları ve rahatsızlıkları kontrol eder. İşlevini değiştirmiş olan problemler ve devinim dizgesinin biçimbilimini inceler. Örseleme sonucu oluşan ya da sonradan edinilmiş olan örsentileri inceler. Tedavi etmeye ya da önlemeye yönelik uygulamalar yapılır.

Ortopedi Neye Bakar?

Bir ortopedi uzmanının baktığı alanlar aslında oldukça geniştir. Doğumsal kalça çıkığı, çarpık ayak, cücelik, çocukların doğumsal deformiteleri ve boy uzatma gibi çok çeşitli cerrahi işlemle ilgilenir. Aynı zamanda ortopedinin çok çeşitli alanda da bulunur. Doç. Dr. Özcan Kaya bu alanlarda uzman olarak pek çok kişinin aklına gelen ilk önemli doktor olduğu da söylenebilir.

Artroplasti

Artroplasti genel anlamda eklem hastalıkları ile ilgilenir. Bir travma sonucu ya da yaşla beraber ortaya çıkan artrik değişikliğe uğramış olan eklemleri prostatik parçalarla değiştirir. Bu sayede ekleme ağrısız bir şekilde hareket açıklığı kazandırabilir.

Yürüteçler, fizik tedavi ve ilaç tedavileri bazı durumlarda hastanın ağrılarını kesemeyebilir. Bu da yaşam kalitesini oldukça düşüren bir durumdur. Eğer kişiler eklem ağrıları yüzünden geceleri rahat uyuyamıyorsa bu durumda eklem protezi ameliyatı yapılabilir. En çok tercih edilen eklem protezi ameliyatı ise diş protezi olarak bilinir. Kireçlenme ya da travma sebebiyle hastanın eklemlerinde bir hasar bulunuyorsa bu durum merdiven çıkma, yürüme gibi çok çeşitli günlük basit aktiviteleri zorlaşabilir.

El Cerrahisi

Dirsek, ön kol, elbiseyi ve el gibi travmaların hastalıkları ile ilgilenen bir ortopedi alanı olduğu söylenebilir.

Omurga Cerrahisi

Omurga travması, kifoz, skolyoz, ur ve enfeksiyonlar gibi çok çeşitli yapısal biçim bozukluklarını onarır ve buna yönelik olarak bir tedavi uygulamaları oluşturulur.

Artroskopik Cerrahi

Eklemleri hiçbir şekilde açmadan eklemler arasında bulunan küçük delikler aracılığıyla kameradan girilerek tedavi sağlanır. Ardından eklem faresi çıkarılması, menisküs lezyonlarının tedavisi ve ön arka çapraz bağ cerrahisi gibi çeşitli yollarla tedavi eder.

Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi

İsminden de anlaşıldığı gibi ayak ve ayak bileği bölgesinde yaşanan sorunları tamamen çözmek için uygulanan bir alandır.

Onkolojik Ortopedi

Kas ve iskelet sistemini tamamen kendisinden kaynaklanan veya daha farklı organlar üzerinden yayılan tüm kötü ve iyi huylu uğurların tanısıyla ve tedavisi ile ilgilenen bir alandır.

Deformite Cerrahisi

Sonradan kazanılmış ya da doğuştan olan deformitelerin düzelmesi ile ilgilenen bir alandır. Ortopedi genel anlamda kas ve iskelet sistemlerinin hastalıklarını önleyen, bunların teşhisini koyan ve tedavi eden bir bilim dalıdır. Ortopedist en iyi Doç. Dr. Özcan Kaya olarak bilinir. Buralarda çok çeşitli alanlara bakarak insanların genel tedavilerini uygular. Böylece insanları yeniden hayata bağlar.