Karşıyaka, sağlıklı yaşam için harekete geçti!

tarafından
61
Karşıyaka, sağlıklı yaşam için harekete geçti!

Karşıyaka Belediyesi tarafından ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında düzenlenen yürüyüş ile dans, zumba ve yoga etkinlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kentsel hareketliliğe ve çevreci ulaşım çözümlerine dikkat çekmeyi amaçlayan aktiviteler, 21 Eylül’de bisiklet turu ile devam edecek. Başkan Yıldız Ünsal “Sağlıklı yaşam için harekete geçiyor, sürdürülebilir bir dünya için farkındalık yaratıyoruz” dedi.

 

Karşıyaka Belediyesi, bu yılki teması “Paylaşımlı Kamusal Alanlarda Şehri Birlikte Yaşıyoruz” olarak belirlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’na dopdolu bir programla dahil oldu. Daha yeşil, sağlıklı, güvenli, gürültüsüz ve trafiksiz şehirler için kentsel hareketlilik ve sürdürülebilir ulaşım konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinlikler, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın da katıldığı kortej ile başladı. Karşıyaka İskele’de bir araya gelen katılımcılar, sahili takip ederek hep birlikte Bostanlı’ya yürüdü. Korteje Karşıyaka Belediye Bandosu da eşlik etti.

 

SAHİLDE TANGO GECESİ

Yürüyüşün ardından Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda, DJ Çağdaş Yetişenler ve Capullo Dans Okulu’nun katkılarıyla tango gösterisi sergilendi. Bostanlı sahilinin keyifli atmosferinde dans eden katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu. Ayrıca Zühtü Işıl Meydanı’nda Açelya Ergen ile zumba, Ahmet Tamer Kışlalı Parkı’nda Yoganın Bestesi ile yoga etkinlikleri düzenlendi. Karşıyaka Belediyesi’nin Avrupa Hareketlilik Haftası programı kapsamında, 21 Eylül Cumartesi günü de bisiklet turu gerçekleştirilecek. Saat 11.00’de Zühtü Işıl Meydanı’nda bir araya gelecek olan katılımcılar, birlikte kenti pedallayacak.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Vatandaşlarımızı hareketli yaşama ve kamusal alanları birlikte kullanmaya teşvik etmek; temiz bir çevre ile sağlıklı yaşama dair farkındalığımızı güçlendirmek amacıyla dolu dolu bir program hazırladık. Etkinliklerimize katılarak bizlere eşlik eden ve çabalarımıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Cumartesi günü de beraber pedal çevirecek, çevreci ulaşımın önemine dikkat çekeceğiz. Hem bugünümüz hem de gelecek nesiller için sürdürülebilir bir dünya hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı