Çankaya, Ekim ayını sanatla karşılıyor

tarafından
37
Çankaya, Ekim ayını sanatla karşılıyor

Çankaya Belediyesi, ekim ayını sanatla karşılıyor. Çankaya’nın kültür-sanat merkezleri 8 sergi, 7 tiyatro, 8 konser, bir büyük festivalin yanı sıra etkinlik ve söyleşilerle Başkentli sanatseverleri konuk edecek.

Çankaya Belediyesi, ekim ayı ile birlikte yeni sezona birbirinden renkli etkinliklerle başlıyor.  Çankaya’nın kültür-sanat merkezleri 8 sergi, 7 tiyatro, 8 konser, bir büyük festivalin yanı sıra etkinlik ve söyleşilerle Başkentli sanatseverlere keyifli bir ekim ayı takvimi sunacak.

ÇANKAYA’DA 8 YENİ SERGİ
Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) yeni sezonda birbirinden değerli 8 sergiye ev sahipliği yapacak. Bu ay ilk olarak 2 Ekim tarihinde “Yunus Tonkuş  Retrospektif Seçki ” sergisi, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ziyarete açılıyor. İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünde hazırlanan sergi 30 Ekim’e kadar sanatseverlerle buluşacak. Retrospektif seçki sergisinin ardından 3 Ekim’de  “İbrahim Demirel’in Tanıklığında Siyah-Beyaz Kareler” sergisi, 4 Ekim’de de “Farklı Bakışlar Olsa da” kolaj sergisi ÇSM’de yer alacak. 11 Ekim’de ise Fikret Otyam Sanat Merkezi’nde Hülya Koçulu’nun “Sonsuz Akış” adlı kişisel sergisi Ankaralıları konuk edecek.

AHMET SAY ADINA ÖDÜL
Çankaya ekimde yine büyük bir etkinliğe imza atacak. Çankaya Belediyesi, Sanatçı Yazar ve Müzikolog Ahmet Say’ın adını “edebiyat” ve “müzik” ödülleriyle yaşatacak. “Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri” her yıl edebiyat ve müzik alanlarında üstün başarılar sağlamış ve önemli çalışmalar yapmış olan kişi ya da kuruma verilecek. Bu yıl ilki düzenlenecek ödül töreni, 11 Ekim’de MEB Şura Salonu’nda yapılacak. Konserle taçlanacak törende  Ahmet Say’ın oğlu  Fazıl Say Çankayalılarla buluşacak.

ETHOS ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ
Çankaya Belediyesinin desteklediği, Kültür Sanat ve Göç Etkinlikleri Merkezi Derneği’nin koordine ettiği 16. Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali, 17 – 27 Ekim tarihleri arasında festival seyircisine yeniden “perde” diyecek.  Festival bu yıl da oyunlar, atölyeler, sokak gösterileri ile Ankaralı izleyiciler ile buluşulacak.

 

SUNA KAN’I ÇANKAYA’DA ANIYORUZ

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz dünyaca ünlü sanatçımız Suna Kan doğum günü haftasında üç konserle anılacak. 19, 24 ve 26 Ekim tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Senfoni  Orkestrası’nın düzenleyeceği “Suna Kan Keman Günleri” ile değerli sanatçımızın adını yeniden Çankaya’da yaşatacağız.     

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı