Antalya Büyükşehir Belediyesi Dans Festivali düzenledi

tarafından
147
Antalya Büyükşehir Belediyesi Dans Festivali düzenledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Olbia Kent Meydanı’nda Uluslararası Antalya Dans Festivali düzenledi. Festivale katılan 6 ülkeden 200 dansçı renkli kostümleri ve halk dansları performanslarıyla muhteşem bir gösteri sundu.

Büyükşehir Belediyesi ve Fomged Youth Club işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Antalya Dans Festivali, Konyaaltı Olbia Kent Meydanı’nda coşkuyla gerçekleştirildi. Festivale, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Halk Dansları Topluluğu, Kazakistan’dan Murager, Letonya’dan Uguntina, Kırgızistan’dan Ulybka, Ukrayna’dan Svitanok ve Gürcistan’dan Lile isimli halk dansları grupları katıldı.

RENKLİ GÖSTERİ

Çok sayıda vatandaşın izlediği gösterdiği etkinlikte, dans grupları rengarenk kıyafetleriyle geleneksel halk danslarını sergiledi. Konuk gruplar, müzikleri, kültürel zenginlikleri ve sahne performanslarıyla izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı. İzleyiciler, sıcak yaz akşamında muhteşem bir gösteri sergileyen dansçıları alkış yağmuruna tuttu. Festivalin sonunda tüm katılımcılar, ellerinde Türk bayraklarıyla sahneye çıkarak hep birlikte İzmir Marşı’nı seslendirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı