Bybit Raporu, Kurumsal ve Bireysel Yatırımcılar Arasında Stablecoin Riskinin Azaldığını ve Kurumların BTC ve ETH’ye Daha Fazla Odaklandığını Ortaya Çıkardı

tarafından
95
Bybit Raporu, Kurumsal ve Bireysel Yatırımcılar Arasında Stablecoin Riskinin Azaldığını ve Kurumların BTC ve ETH’ye Daha Fazla Odaklandığını Ortaya Çıkardı

Hacim bakımından dünyanın ilk üç kripto borsasından biri olan Bybit, Aralık 2023’ten Mayıs 2024’e kadar olan dönemi kapsayan Q2 Asset Allocation raporunu yayınladı.

Rapora göre, Mayıs 2024 itibariyle BTC, tüm kullanıcılar tarafından tutulan en büyük tek varlık olmaya devam ediyor ve kullanıcıların bu lider kripto para birimindeki toplam varlıklarının %26’sını oluşturuyor.

Veriler ayrıca tüm kullanıcılar için sabit coin varlıklarında düşüş eğilimi olduğunu ve Aralık ayında %50,2 iken Mayıs ayında %42,8’e gerilediğini ortaya koyuyor. Sabit coinler hariç tutulduğunda, kullanıcıların kripto yatırımlarının %61’i BTC ve ETH’ye tahsis edilmiş durumda.

Kurumlara benzer şekilde, perakende yatırımcılar da ETH Spot ETF’leri için yenilenen iyimserliğe rağmen ETH yerine BTC’yi tercih etmeye devam ediyor. Bununla birlikte, BTC ve ETH’deki kurumsal pozisyonlar, Mayıs ayı itibariyle sırasıyla %39,4 ve %20,9’luk varlıklarla perakende yatırımcılara kıyasla daha konsantre hale geldi.

Bybit Kurumlar Başkanı Eugene Cheung, “Sektörde lider bir kripto borsası olarak Bybit, güvenilir ve sağlam bir ticaret platformu arayan kurumlar için tercih edilen ortak olarak konumunu sağlamlaştırmaya devam ediyor. Derin likidite sağlama, varlık güvenliğini temin etme ve sermaye açısından verimli bir hesap yapısı sunma konusundaki kararlılığımız bizi diğerlerinden ayırıyor. Kendimizi en yüksek kalitede hizmet ve destek sunmaya ve kurumların dijital varlıkların dinamik dünyasında başarılı olmalarını sağlamaya adadık.”

Raporda ayrıca altcoin tutma eğilimleri ile kurumlar ve perakende tüccarlar arasındaki kaldıraç davranışına ilişkin bilgiler de yer alıyor. 

 

Bybit Hakkında

Bybit, 2018 yılında kurulan 25 milyon kullanıcısı ile hacim olarak ilk üçte yer alan bir kripto para borsasıdır. Kripto yatırımcılarının ve tüccarlarının ultra hızlı bir eşleştirme motoru, 7/24 müşteri hizmetleri ve çok dilli topluluk desteği bulabilecekleri profesyonel bir platform sunmaktadır. Bybit, Formula 1’in yapıcılar ve sürücüler şampiyonu Oracle Red Bull Racing takımının gururlu bir ortağıdır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı