Çankaya Belediyesi, Dragon Boat Festivali kapsamında düzenlenen “Çin İpek Nakış ve Heykel Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor

tarafından
28
Çankaya Belediyesi, Dragon Boat Festivali kapsamında düzenlenen “Çin İpek Nakış ve Heykel Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor

Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Çin İpek Nakış ve Heykel Sergisi”, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Dragon Boat Festivali (Ejderha Teknesi Festivali) kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti, Türkiye Çin Dostluk Vakfı, CGTN Türk işbirliği ile hazırlanan sergi, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Her yıl yaz gündönümünde gerçekleşen ve Çin takvimine göre beşinci ayın beşinci gününe denk gelen bir Çin bayramı olan Dragon Boat Festivali, geleneksel kültürün aktarılması açısından büyük bir rol oynuyor.

İPEK NAKIŞ VE HEYKELLER DİKKAT ÇEKTİ

Açılış konuşmalarını Çin Halk Cumhuriyeti Elçisi Cong Song ve Türkiye Çin Dostluk Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yaşar’ın gerçekleştirdiği sergide Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sinoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan bir koro da Çin’in geleneksel giysileri eşliğinde Çin ezgilerinden oluşan dinleti gerçekleştirdi. İpek nakışları ve heykelleriyle ön plana çıkan sergi, Çin’in zengin ve kadim kültürel mirasını ve sanat ruhunu ziyaretçilerin beğenisine sunmayı hedefliyor.

 

Sergi, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde 14 Haziran tarihine kadar saat 09.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı