Sercons Türkiye’nin nükleer endüstrisinin gelişimine aktif olarak katılıyor

tarafından
95
Sercons Türkiye’nin nükleer endüstrisinin gelişimine aktif olarak katılıyor

Sercons standında, Türkiye’deki önemli projeler de dahil olmak üzere nükleer enerji alanındaki çalışmalarını ve planlarını tanıttı. Şirket, nükleer enerji santrallerinin güvenliği ve güvenilirliğinin sağlanmasında kritik öneme sahip olan uluslararası sertifikasyon ve test alanındaki yeteneklerini sergiledi.

Konferans sırasında şirket temsilcileri, zirvenin diğer katılımcılarıyla yapılan tartışmalara ve deneyim paylaşımına aktif olarak katıldı, potansiyel ortaklarla bir takım toplantılar gerçekleştirdi ve yeni işbirliği olanaklarını görüştü.

Sercons Şirketi Nükleer Enerji Departmanı Başkanı Yevgenia Yelnikova konuyla ilgili olarak: “NPPES-2024’e katılımımız nükleer enerji sektöründe uluslararası işbirliğinin önemini doğrulamaktadır.  Türkiye’deki faaliyetlerimizde büyük bir potansiyel görüyoruz ve enerji altyapısının gelişimine katkıda bulunmaya devam etmek istiyoruz” dedi.

Fuarda; Sercons’un Avrupa sertifikasyon ve ekipman test hizmetleri sağlayarak kilit bir rol oynadığı Akkuyu NGS projesine dikkat çekildi. Bu projeye katılım, şirketin Türkiye pazarındaki ve uluslararası nükleer enerji sektöründeki yerini sağlamlaştırması açısından önemli bir adımdır.

İlerleyen dönemde Sercons; planlanan Sinop nükleer santrali gibi Türkiye’deki yeni nükleer projelere katılımını artırmayı ve Türk üreticilerini uluslararası standartlara ulaşma konusunda desteklemeye devam etmeyi planlıyor.

Sercons’un NPPES-2024’e katılımı, uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesinde önemli bir adımdır ve şirketin Türkiye’de ve Türkiye dışında nükleer enerjinin geliştirilmesine olan kararlılığını bir kez daha teyit etmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı