Bağımsız kadın müzisyenlerin üretim ve dayanışma platformu Sisters Music Chain (SMC), 12 Nisan 2026 Pazar günü Bodrum’un yeni nesil kolektif sanat alanı Bodrum ModRoom’da ilham verici bir çalıştay gerçekleştirdi.
Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın müzisyenleri bir araya getiren Sisters Music Chain (SMC), bölgesel buluşmalarına bir yenisini daha ekledi. SMC üyesi Didem Kasal Erentürk tarafından Bodrum’da hayata geçirilen ve sanatın farklı disiplinlerini bir araya getiren kolektif alan Bodrum ModRoom, bu özel çalıştayın ev sahipliğini üstlendi.
Funda Lena: “Sanatçının Kimliği, Müziğinin En Güçlü Enstrümanıdır”
Etkinliğin ana gündemini, SMC kurucusu, kültür yöneticisi ve akademisyen Funda Lena’nın gerçekleştirdiği “Müzisyenin Markalaşması” başlıklı konuşma oluşturdu. Lena, bağımsız müzisyenlerin dijitalleşen müzik endüstrisinde nasıl stratejik bir konumlandırma yapmaları gerektiğine dair kritik bilgiler paylaştı.
Konuşmasında bir müzisyenin sadece üretimle değil, tutarlı bir marka kimliği ve doğru bir iletişim stratejisiyle sürdürülebilir bir kariyer inşa edebileceğinin altını çizen Funda Lena, katılımcılara kendi sanatsal kimliklerini profesyonel bir bakış açısıyla nasıl yöneteceklerine dair pratik ipuçları sundu.
Güney Ege’de Yeni İş Birliklerinin Tohumları Atıldı
Çalıştaya sadece Bodrum’dan değil, Muğla’nın diğer ilçelerinden ve çevre illerden gelen SMC üyesi kadın müzisyenler katıldı. Sektörel deneyimlerin paylaşıldığı, networking imkanlarının yaratıldığı etkinlikte, özellikle Muğla bölgesinde hayata geçirilebilecek gelecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Etkinlik sonunda, bölgedeki kadın müzisyenlerin görünürlüğünü artıracak yeni kolektif projelerin ve konser serilerinin müjdesi verildi.
Sisters Music Chain (SMC) Hakkında: Sisters Music Chain, kadın müzisyenlerin sektördeki varlığını güçlendirmek, kolektif üretimleri desteklemek ve profesyonel ağlar kurmak amacıyla kurulan bir dayanışma platformudur. 500’ü aşkın üyesiyle eğitimler, konserler ve ortak albüm projeleri yürüterek müzik endüstrisinde toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmaktadır.
Bodrum ModRoom Hakkında
Didem Kasal Erentürk tarafından kurulan Bodrum ModRoom, sanatçıların ve yaratıcı disiplinlerin bir araya geldiği, atölye çalışmalarına ve butik etkinliklere ev sahipliği yapan Bodrum’un en yeni kolektif yaşam ve üretim alanıdır.
Didem Kasal Esentürk hakkında
Bodrum’un Bodrumlu tek kadın solisti olan sanatçı “Yerelden Evrensele” misyonuyla ulusal ve uluslararası birçok etkinlik, Kültür ve Caz festivalleri ve konserlerde yer almıştır. Hazırladığı birbirinden farklı müzik projeleri ile Türk Müziğinden Caza, Türkçe şarkılardan Dünya Müziklerine 20 dilde şarkı seslendirmektedir.
Kendisine ait Türk Müziği ile Caz düzenlemelerini birleştirdiği “CAZNAĞME” projesi yanısıra söz ve bestesi kendisine ait İzmir’in ruhunu ve dokusunu anlatan “Ah Selluka” adlı şarkısı da bulunmaktadır.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
