​AvivaSA 30 Milyar TL Fon Büyüklüğüne Ulaştı.

tarafından
816
​AvivaSA 30 Milyar TL Fon Büyüklüğüne Ulaştı.

AvivaSA özel şirketler arasında fon büyüklüğü 30 milyar TL’nin üzerine çıkan ilk BES ve Hayat Sigorta şirketi oldu.

Sabancı Holding ve 300 yılı aşkın geçmişe sahip dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES+OKS) 30 Milyar TL fon büyüklüğünü aştı. AvivaSA, sektör verilerine göre, özel sektör bazında BES + OKS fon büyüklüğünde 30 milyar TL’yi aşan ilk BES ve Hayat Sigorta şirketi oldu.

2020 yılının salgınla birlikte zorlu bir süreci de beraberinde getirdiğini belirten AvivaSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, müşteri odaklı süreçlerimizi destekleyen, sağlam finansal ve operasyonel altyapımız ile bu dönemde sektördeki güçlü konumumuzu sürdürmenin ve fon büyüklüğü bazında yeni bir eşiği geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi ve ekledi;

“Türkiye’de bireysel emeklilik sistemi başladıktan sonra halka açılan ilk emeklilik şirketi olarak, 2015 yılından itibaren sürdürdüğümüz özel sektör emeklilik şirketleri arasındaki liderliğimizi yeni bir eşiği geçerek taçlandırdık. AvivaSA olarak 2020 yılını zorlu sürece rağmen hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde, BES sektöründe sergilediğimiz güçlü büyüme performansını ve liderliğimizi sürdürmeyi, hayat sigortaları tarafında ise pazar payımızı daha da hızlı bir şekilde artırmayı hedefliyoruz. Her zaman olduğu gibi tüm çalışmalarımızla; müşterilerimiz, hissedarlarımız ve iş ortaklarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

AvivaSA Hakkında

Türkiye’nin önde gelen bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat, 31 Ekim 2007 tarihinde kurulmuştur. Türkiye’nin öncü kuruluşlarından Sabancı Holding ile üç yüz yılı aşan köklü bir geçmişe sahip İngiliz sigorta devi Aviva plc.’nin eşit ortaklık ilkesiyle kurulan AvivaSA’nın hisselerinin yüzde 20’lik bölümü ise “AVISA” koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. AvivaSA, “bireysel emeklilik”, “hayat sigortası”, ve “ferdi kaza sigortası” alanlarında yenilikçi ürünlerini, benzersiz çoklu dağıtım kanalı yapılanması ile müşterilerine sunmakta; Türkiye’nin en büyük direkt satış kadrosunun yanı sıra Akbank ile iş birliği bulunan güçlü bankasürans ağı, acenteleri, tele satış kanalı ve kurumsal projeler ekibi ile hizmet vermektedir.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)