Accor, yaşam tarzı yatırımlarını güçlendiriyor

tarafından
416
Accor, yaşam tarzı yatırımlarını güçlendiriyor

Dünyanın öncü otel gruplarından Accor Otel Grubu, yaşam tarzı yatırımlarına güç katacak yeni anlaşmalara imza attı. Bu doğrultuda SBE Grup’la bağlayıcı anlaşmalar gerçekleştirilirken, Ennismore ile yapılan özel sözleşme sayesinde “12 dünya sınıfı markası” ile yeni yaşam tarzı platformu da hayata geçiyor.

Avrupa’nın en önde gelen otel zinciri Accor Otel Grubu, sadeleştirme ve varlık-hafifletme (asset – light) stratejisinin bir parçası olarak hızla büyüyen yaşam tarzı konaklama sektöründeki ivmesini hızlandırmak için yeni adımlar attı. Accor Otel Grubu bu doğrultuda yeni sbe Grup’un mülkiyet yapısı üzerinde bağlayıcı anlaşmalara imza attı.

Öte yandan Accor, Ennismore ile yaptığı özel sözleşme ile sektörün en hızlı büyüyen segmentlerinden birine odaklanarak konaklama sektöründe dünyanın önde gelen yaşam tarzı operatörünü oluşturmak için özel görüşmelere başladı.

Accor, sbe otel markalarının tüm mülkiyetini alıyor

Accor Otel Grubu, sbe Grup ile gerçekleştirdiği sözleşme ile sbe’nin Delano, Mondrian, SLS ve Hyde otel markalarının yanı sıra yiyecek ve içeçek markalarını; Cleo, Fili’a veya Carna by Dario Cecchini dahil olmak üzere sbe’ninasset light işletmesinin tam mülkiyetini alıyor.

Bu markalar, Accor’un yeni oluşturulan global “yaşam tarzı” platformunun merkezinde olacak. Sbe şu anda 22 otel işletiyor ve planlarında 40’tan fazla otel bulunuyor. 2018’de Accor Otel Grubu’nun markaya olan ilk yatırımından itibaren rakamlar iki kattan daha fazla başarı gösterirken, Mondrian London ve 2021 yılında açılacak olan SLS Dubai önemli açılışları temsil ediyor.

12 dünya sınıfı markası ile yeni yaşam tarzı platformu

Accor Otel Grubu, ayrıca yaşam tarzı yatırımlarını Ennismore ile yaptığı özel anlaşma ile arttırıyor. Accor Otel Grubu, Ennismore ile gerçekleştirdiği özel anlaşma sayesinde “12 dünya sınıfı markası” ile yeni yaşam tarzı platformunu hayata geçiriyor. Dünya standartlarında rakipsiz bir marka portföyü ile The Hoxton, Gleneagles, Delano, SLS, Mondrian, SO /, Hyde, Mama Shelter, 25h, 21c Museum, TRIBE, JO & JOE ve Working From markaları bir araya gelerek hafif varlıklı tam hisse birleşmesi sağlanacak. Yeni oluşumun merkezi Londra’da olacak ve Ennismore adını alacak.

Başlangıçta birleşik varlık operasyonda 12 marka, 73 otel ve yapım aşamasındaki 110’dan fazla otel projesinden oluşurken, planlanması görüşülen 70 otel ve 150’den fazla destinasyonda restoran ve bar da bu kurumun altında olacak.

Benzersiz konseptler ve uzman desteği

Accor Otel Grubu’nun birleşik ve güçlü girişimi, ödüllü iç mekanlar ve marka iletişimi tasarlayan kurum içi küresel bir yaratıcı stüdyodan yararlanacak; misafir deneyimini yenileyen uzman bir dijital ve teknoloji ekibi ve kendi bölgelerinden gelen, benzersiz konseptler üreten restoran ve bar uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından desteklenecek.

Accor’un “yaşam tarzı” operasyonları günümüz itibariyle Accor’un ücretlerinin yaklaşık %5’ini ve yapım aşamasındaki proje ücretlerinin %25’inden fazlasını temsil ediyor. Anlaşmalarla Avrupa ve ABD’de güçlü bir ayak izi sağlanırken, Accor’un geliştirme ekipleri tarafından desteklenen Asya Pasifik, Orta Doğu ve Güney Amerika’da hızla genişleyen Accor ağı ile grubun büyümesi daha çok hızlanacak.

Accor’un Yaşam Tarzı Operasyonları CEO’su Gaurav Bhushan anlaşmalarla ilgili olarak şunları söyledi: “Sharan ve Ennismore’un yetenekli ekipleriyle güç birleştirmek, Accor’un geliştirme stratejisinde önemli bir adım olacak. Bu kombinasyonla, sektördeki en büyük yetenekler, son teknoloji dağıtım ve araçlar tarafından desteklenen, sahiplerine, ortaklarına ve misafirlerine hitap eden rakipsiz bir marka portföyü ve büyümeye devam etmek için yenilik dolu ortak bir tutku oluşturuyoruz. Birlikte yolculuğumuzu dört gözle bekliyorum.”

Accor hakkında

Accor, 110 destinasyonda yaklaşık 5000’den fazla otel, resort ve rezidansta benzersiz ve anlamlı deneyimler sunan, dünya lideri bir artırılmış misafirperverlik grubudur. 50 yılı aşkın bir süredir konukseverlik uzmanlığı edinen grup, lüksten ekonomiye kadar uzanan 39 otel markasından oluşan rakipsiz bir portföye sahiptir. Grup ayrıca dağıtımı en üst düzeye çıkaran, otel operasyonlarını optimize eden ve müşteri deneyimini geliştiren dijital çözümler de sunmaktadır.

ALL – Accor Live Limitless ile, yeni günlük yaşam tarzı dostu hizmetleri sayesinde grup müşterileri, üyeleri ve ortakları arasındaki ilişki işlem odaklılıktan duygusallığa doğru evrilmekte ve yaşama, çalışma ve eğlenme (live, work, and play) potansiyelini ortaya çıkarmaktadır. ALL, konaklamanın ötesinde, yiyecek ve içecekleri gece hayatı, sağlık ve ortak çalışma ile harmanlayarak yaşamanın, çalışmanın ve eğlenmenin yeni yollarını mümkün kılmaktadır.

Accor, sürdürülebilir değer yaratmaya da büyük önem vermektedir ve Planet 21 – Acting Here programı ve dezavantajlı gruplara mesleki eğitim yoluyla istihdama erişim sağlayan Accor Solidarity (Accor Dayanışma) bağış fonu aracılığıyla dünyamıza ve toplumumuza değer katmada aktif bir rol oynamaktadır.

Accor SA, Euronext Paris Menkul Kıymetler Borsası’nda (ISIN kodu: FR0000120404 ) ve ABD’deki OTC Piyasasında (Ticker: ACRFY) halka açık olarak listelenmiştir.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)