AvivaSA’dan Kaan Sekban Moderatörlüğünde Yaş Ayrımcılığı Canlı Yayını

tarafından
240
AvivaSA’dan Kaan Sekban Moderatörlüğünde Yaş Ayrımcılığı Canlı Yayını

AvivaSA “Her Yaşta” Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında “Yaş Ayrımcılığı”nı ele aldığı bir canlı yayın gerçekleştirecek. 30 Eylül Çarşamba akşamı saat 19.00’da “Her Yaşta” Instagram hesabından gerçekleşecek canlı yayında Kaan Sekban ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Arun, yaş ayrımcılığı üzerine konuşacak.

Türkiye’nin yaşlanmaya hazırlığına rehber olmak ve toplumun yaşlılık algısının pozitife dönüşmesine katkıda bulunmak için 2019 yılında “Her Yaşta” kurumsal sosyal sorumluluk projesini başlatan AvivaSA,, çalışmalarına yaş ayrımcılığı konusunda farkındalık yaratma çalışmaları ile devam ediyor. Toplumda hakim olan negatif yaşlılık algısının günlük hayatımızda yaş ayrımcılığını doğurduğunu, farkında olarak ya da olmayarak; genç, yaşlı, çocuk fark etmeden yaygın bir şekilde yaş ayrımcılığı yapıldığını vurgulayan AvivaSA, konuya dikkat çekmek için 30 Eylül Çarşamba akşamı “Her Yaşta” Instagram hesabından bir canlı yayın gerçekleştirecek.

Saat 19.00’da başlayacak olan yayın hem Her Yaşta hem de Kaan Sekban’ın instagram hesaplarından izlenebilecek. Yayında Kaan Sekban ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Arun, gündelik yaşamdan çarpıcı örnekler paylaşarak, çoğunlukla farkında olmadan yaptığımız veya maruz kaldığımız yaş ayrımcılığı konusuna dikkat çekecek ve “yaş alma” sürecine bakışımıza dair bir sohbet gerçekleştirecekler.

AvivaSA, geçen yıl hayata geçirdiği “Her Yaşta” kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Türkiye temsili “Türkiye’de Yaşlılık Tahayyülleri ve Pratikleri” araştırmasında yaşlılığa dair negatif bir bakış açısı olduğunu tespit etti. Yaşlılara toplum tarafından çizilen rollerin sınırlı olduğuna dikkat çeken araştırma,, geleceğin yaşlılarının bugünden yaşlılıkla ilgili yaptıklarını, yaşlılık algılarını ve planlarını karşılaştırmalı olarak resmetme imkanı sundu.

Kurumsal sosyal sorumluluk projesinin mottosunu “Her Yaşta Dolu Dolu Yaşa” olarak belirleyen AvivaSA, söylemlerimizle ve davranışlarımızla bazen farkında olmadan yaptığımız ve maruz kaldığımız yaş ayrımcılığı konusunu gündeme taşıyarak toplumda bu farkındalığın oluşması için çalışmalar yürütüyor. 30 Eylül Çarşamba günü gerçekleşecek canlı yayında Kaan Sekban ve Doç. Dr. Özgür Arun’la birlikte bu konuyu ele alıyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)