Ayta Sözeri; “Yalan söyleme konusunda ufak ufak alıştırmalar yapıyorum.”

tarafından
186
Ayta Sözeri; “Yalan söyleme konusunda ufak ufak alıştırmalar yapıyorum.”

Her hafta Zorlu PSM %100 Studio sahnesinde Türkiye ve gündeme dair konuları ve farklı ilgi alanlarından ağırladığı sürpriz konuk sanatçıları ile PSM Online’dan seyirci karşısına çıkan “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin bu haftaki konuğu, sevilen oyuncu ve şarkıcı Ayta Sözeri oldu.
Müzikten, stand-up’a, mizahtan güncel konulara; kültürün her alanına dokunan ve her anı eğlence dolu dakikalara sahne olan “İbrahim Selim ile Bu Gece” programında hem oyunculuk hem de şarkıcılık kariyerinde kendini ispatlamış olan Ayta Sözeri samimi tavrı ve itiraflarıyla geceye damga vurdu.
Çocukluğundan beri sanatın her alanıyla ilgili olduğunu anlatan Ayta Sözeri, okul yıllarında okulun müzik korosuna girmek için katıldığı seçmelerde anlattıklarıyla stüdyodaki herkesi kahkahalara boğdu. Seçmelerde çok ağır makamlı bir Türk Sanat Müziği eseri söylemesi sebebiyle koroya alınmadığını anlatan Sözeri, “Hep sanat yapmak istiyorum ama önüme engeller çıkıyor diye çok üzülmüştüm. Kapıdan çıkınca karşıda tiyatro kolu odasını gördüm, ben de okuldaki tiyatro koluna girdim. Bir şekilde sanatın içinde olmam gerekiyordu.” İfadeleriyle daha okul yıllarından tiyatronun hayatına nasıl dahil olduğunu da anlatmış oldu.
Programın sevilen bölümü “Gözlerimin İçine Bak”ta yalan söylemek konusunda hiç başarılı olamadığı için susmayı tercih ettiğini anlatan güzel oyuncu, “Yalan söylemeyi beceremiyorum. Ama son zamanlarda belki birisi için söylemem gerekebilir diye yalan söyleme konusunda ufak ufak alıştırmalar yapıyorum.” İtirafıyla stüdyodakileri kahkahaya boğdu. Programın aynı bölümünde “Fake sosyal medya hesabın var mı?” sorusu karşısında “Gerçeğini yönetemiyorum ki fake hesabım olsun. Sosyal medya kullanımı konusunda yardıma ihtiyacım var. Buradan genç arkadaşlara çağrıda bulunuyorum.” İfadeleri ile samimiyetle gençlere yardım çağrısında bulunması dikkatlerden kaçmadı.
Kendisiyle ilgili çıkan haberlerde “kırk yaşından sonra şöhret oldu.” Gibi ifadeler hakkında ne düşündüğünü de dürüstçe anlatan Sözeri, “Ben çok kolay eğitilebilir bir insanım, öğrenmeye de çok açığım. Yirmili yaşlarımda şöhret olsam insanlara çok çiğ gelebilirdim bence. Aradaki yirmi yılda hamdım piştim oldum diyebilirim.” Sözleriyle konuya yaklaşımını belirtti.
Etrafındaki insanların şöhreti yakaladıktan sonra hayatıyla ilgili ne gibi değişiklikler olduğunu merak ettiklerini de anlatan Sözeri, “İnsanlar etrafımın bana tavır ve davranışlarında bir değişiklik oldu mu bunu merak ediyorlar, değişen şeyler teknik şeyler oysaki. Eskiden sahneye çıkmadan önce orkestrayla da saz ekibiyle de ben uğraşırdım şimdi uğraşmıyorum. Değişen bu oluyor aslında. Bir de önemli olan şöhret olmak değil, insanlar bunu da anlamıyor, şöhret olduk bitti sanıyorlar oysaki o şöhreti korumak bulunduğun konumu daha iyi yerlere taşımak için daha çok çalışmak gerekiyor.” İfadeleriyle başarılı olmasının ve ivmesi sürekli yükselen kariyerinin sırrını da açıklamış oldu.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)