EY Türkiye finansal danışmanlıkta Avrupa çapında ödüle layık görüldü

tarafından
66
EY Türkiye finansal danışmanlıkta Avrupa çapında ödüle layık görüldü

Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY’ın (Ernst & Young) Türkiye Strateji ve Kurumsal Finansman Bölümü, Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin finansal yeniden yapılandırmasında sunduğu finansal danışmanlık hizmetiyle “Avrupa’da Yılın En İyi Kamu – Özel İşbirliği projesi işlemi” ödülünün sahibi oldu

 

EY Türkiye, Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin finansal yeniden yapılandırmasında sunduğu finansal danışmanlık hizmetiyle IJ Global’ın 2020 ödül programında Sosyal Altyapı – Sağlık kategorisinde finansal danışman olarak “Avrupa’da Yılın En İyi Kamu – Özel İşbirliği projesi işlemi” ödülünü aldı.

 

Kamu-Özel İşbirliği (“KÖİ”) modeli kapsamında hâlihazırda inşaatı devam eden Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi, 1,3 milyar Avro büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük KÖİ modelli hastane projelerinden biri olma özelliği taşıyor. 

 

EY Türkiye, Türkerler ve Astaldi sponsorluğundaki Proje Şirketi’nin finansal danışmanı olarak 883 milyon Avro tutarındaki proje finansmanı kredilerinin finansal yeniden yapılandırılmasını gerçekleştirdi. 

 

Finansal yeniden yapılandırma işlemi, EY Türkiye Sermaye & Borç Danışmanlığı / Finansal Yeniden Yapılandırma Lideri Orçun Makal ve EY EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) Bölgesi Finansal Yeniden Yapılandırma Danışmanlığı lideri Raj Apte ve Maurizio Montesi’nin ortak çalışmasıyla yürütüldü. Yeniden yapılandırma sürecinin başarıyla tamamlandığı Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesinde inşaat çalışmaları yeniden başladı.

 

“Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi’nin finansal yeniden yapılandırılmasında sunduğumuz danışmanlık hizmetimizin Avrupa çapında ödüllendirilmesinden büyük mutluluk duyuyoruz” diyen EY Türkiye Strateji ve Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Özge Gürsoy Büyükavşar, “EY Türkiye olarak, operasyonel ve finansal yapılandırma alanındaki tecrübe ve birikimimizle şirketlere fayda sağlıyoruz. Sektör odaklı yaklaşımımızla şirketlerin yapılandırma süreçlerinde yapması gerekenleri birlikte değerlendirerek ve en iyi çözümleri oluşturarak ekonomimizin güçlenmesine katkı sağlıyoruz. Müşterilerimize operasyonel ve finansal yapılandırma ve yeni fon yaratma süreçlerinde planlama aşamasından, uygulama ve sürecin tamamlanmasına kadar destek olarak onlar için en iyi çözümleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

EY Türkiye Strateji ve Kurumsal Finansman Bölümü Şirket Ortağı Orçun Makal konuyla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu: “Sermaye & Borç Danışmanlığı / Finansal Yeniden Yapılandırma Ekibi olarak Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin 883 milyon Avroluk kredisinin başarıyla yeniden yapılandırılmasında finansal yeniden yapılandırma hizmeti sunduk. EY Türkiye olarak sunduğumuz finansal yeniden yapılandırma hizmetimizle uluslararası dalda böylesine önemli bir ödüle layık olmaktan dolayı gururluyuz. Güzel ülkemizin ekonomisinin gelişimine ve ilerlemesine her anlamda destek vermeye devam etmeyi amaçlıyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı