“Hayalini Kurduğumuz Emeklilik Hayatı için Herkesi BES’e Davet Ediyorum”

tarafından
64
“Hayalini Kurduğumuz Emeklilik Hayatı için Herkesi BES’e Davet Ediyorum”

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, 30 Haziran Emekliler Günü’nde daha rahat bir emeklilik hayatı için toplumun her kesimini BES’e davet etti. TSB’nin, 18 yaş ve altı çocuklarımızın da sisteme katılımıyla ilgili bir rehber hazırladığını belirten Benli, küçük yaşlarda tasarruf alışkanlığının kazandırılarak emeklilikte refah kaybının önlenebileceğine dikkat çekti. Benli, orta vadede 3 milyon çocuğun BES’e katılımının beklendiğini söyledi.

30 Haziran Emekliler Günü sebebiyle açıklama yapan Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, ülkemizde tasarruf bilincinin genç yaşta oluşması için her fırsatı değerlendirdiklerini belirtti. Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak için çalıştıklarını vurgulayan Benli, yeni düzenlemelerle 18 yaş altına da kapılarını açan Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) ulusal tasarrufların artmasına daha çok destek olacağını söyledi.

2021 yılının sigorta ve özel emeklilik sektörünün yılı olduğuna dikkat çeken Atilla Benli, “Uzun zamandır gündemde olan pek çok konu, yeni düzenlemelerle netleşti. Bizi en çok heyecanlandıranların başında ise BES’te 18 yaş sınırının kalkması geliyor. 23 milyona yakın 18 yaş altı nüfusa sahibiz. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Mayıs 2021 verilerine göre nüfusumuzun 27 sini 0-17 yaş arası çocuklar oluşturuyor ki bu oranın 27 ülkenin genç nüfus oranlarından daha yüksek olduğu görülüyor. Demografik olarak hâlâ genç, fakat yaşlanmakta olan ülkemiz için, erken yaşta tasarruf bilinci gelişmesi, birikimin artmasında en etkili unsur olarak karşımıza çıkıyor” dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı