Mart Ayında Cbeebies Yayın Programı Şenleniyor!

tarafından
103
Mart Ayında Cbeebies Yayın Programı Şenleniyor!

Çocukların temel bilimleri kolayca anlamasına yönelik içerikleri ve eğlenirken eğiten konseptiyle, ekranlarımıza renk katan İngiltere’nin bir numaralı çocuk kanalı CBeebies, Mart ayı boyunca yedi ayrı yapımıyla bizleri bambaşka dünyalara götürecek. Su altı dünyasına dair pek çok şeyi CBeebies ile keşfederken, sevgi dolu aile hayatını ve korsanlara karşı mücevher toplama yarışını izleyeceğiz!

Digitürk 161. kanalda yayınlanan CBeebies’in Mart ayında yayınlanacak içerikleri şöyle;

 

Andy's Aquatic Adventures (Andy’nin Su Maceraları)

 

BAFTA adayı sevilen sunucu Andy Day, yeni sezonda dünyanın dört bir yanındaki  kıyıları, nehirleri, gölleri ve hatta su altında yaşayan farklı hayvanları bizlerle tanıştırıyor! Yeni görevi ise her zaman olduğu gibi,  çalıştığı efsanevi park Safari World'de doğal dünyadaki ilginç olayları küçük izleyicilerine açıklamak… 

BBC Doğal Tarih Birimi’nin inanılmaz arşivinden çarpıcı görseller ve bilgisayar üretimli imgeleme sistemleri kullanılarak hazırlanan içerikler sayesinde, Andy boyut değiştirebiliyor. Böylelikle, izleyiciler, bu canlıları oldukça yakından gözlemleyebiliyor. Yunuslar, balinalar ve diğer harika hayvanlar hakkında ilginç bilgileri öğrenmek için Andy’e katılın. Andy's Aquatic Adventures programı, 1 Mart Pazartesi saat 17:05’te   ekranlarda olacak.

 

Andy's Secret Hideout (Andy’nin Gizli Sığınağı)

Andy’nin Gizli Sığınağı’na hoş geldiniz;işte dünyanın en vahşi yuvası! Burası ise Andy’nin maceralarla geçen bir günün ardından geri döndüğü yeri konu alıyor. Burada yatma vaktinden önce pek çok eğlenceli macera yaşanıyor. Heyecan verici hayvan misafirleri ve bazı büyülü nesnelerin yer aldığı yepyeni bölümler ekranlara geliyor. Andy’nin Gizli Sığınağı ise 1 Mart Pazartesi akşamı saat 18:10’da ekranlara gelecek. 

 

Bir Deniz Altı Keşfi Macerası: Octonauts

Octonauts dördüncü sezonuyla ekranlara geri dönüyor! Octonauts olarak bilinen cesur su altı kaşiflerinden oluşan sevimli ekip, umutsuz ve yardıma ihtiyacı olan su canlıları için okyanuslardaki maceralarına hız kesmeden devam ediyor. Meomi’nin çocuk kitaplarına dayanan seri, küçük izleyicileri mürettebatın karşılaştığı egzotik canlılarla tanıştırırken, su dünyasını keşfetmelerine de yardımcı oluyor.  Su altının gizemli dünyasını gözler önüne seren Octonauts, 1 Mart Pazartesi saat 16:50’de ekranlara gelecek. 

 

Octonauts’un özel bölümlerinden biri olan “Octonauts ve Büyük Bataklık Araması” 13 Mart Cumartesi günü saat 10:35’te izleyicisiyle buluşacak.  Bu bölümde ekip, mürettabatın neşeli üyesi Tweak’in babası Ranger Marsh’ı ziyarete gidecek. Ortaya çıkan tehlikeli fırtına öncesi çeşitli canlıları kurtaracak. 20   Mart Cumartesi günü saat 10:35’te ekranlara gelecek olan “Octonauts ve Derin Dondurma Operasyonu” ise Kaptan Barnacles’ın, Antarktika'da uzun süredir kayıp olan bir arkadaşıyla karşılaşmasını konu alıyor. Bir grup penguenin buz uçurumuna düşmesini önlemek için ekip tüm gücüyle çalışacak. 

 

Jojo & Gran Gran

Jojo ve Gran Gran, beş yaşındaki Jojo ve bilge büyükannesi hakkında bir animasyon serisi. Yazar Henry-Allain'in kendi büyükannesiyle olan ilişkisine yer verdiği kitabından esinlenerek hazırlanan animasyon serisi, aile arasındaki özel bağları renkli bir anlatımla ekranlara taşıyor. Seri, pasta pişirme veya otobüs yakalama gibi eğlenceli olayların yanı sıra yaşam döngüleri, değişen mevsimler ve büyüme gibi başlıklar altında zamanın geçişini ele alıyor. Jojo ve Gran Gran, sevgi dolu bir aile hayatının önemini ve çok kuşaklı topluluğun olumlu değerlerlerini küçük izleyicilere neşeli bir anlatımla aktarıyor. Jojo ve Gran Gran, 1 Mart Pazartesi saat 11:00’da ekranlara gelecek. 

 

Bir Korsan Macerası: Swashbuckle

CBeebies'in ilk fiziksel oyun programı olan BAFTA ödüllü Swashbuckle üçüncü sezonuyla ekranlara geliyor. Bu eğlenceli oyunda, çocukların fiziksel görevleri ve zorlukları tamamlamaları ve hazineleri kazanmaları gerekiyor. Tüm mücevherleri toplamayı ve hazine sandıklarını doldurmayı başarırlarsa, korsanlardan biri gemiden atlayarak yapışkan dolu bir alana düşüyor. Çocuklara olumlu rekabeti aşılayan bu eğleceli yarışma 1 Mart Pazar günü saat 16:15’te ekranlara gelecek.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı