Multinet Up Yapay Zeka Projesi PULSE ile Sardis Ödülü Kazandı

tarafından
462
Multinet Up Yapay Zeka Projesi PULSE ile Sardis Ödülü Kazandı

Finans sektörünün en yaratıcı ve en inovatif işlerinin ödüllendirildiği “Sardis Awards”ın kazananları 29 Eylül tarihinde online olarak gerçekleştirilen törenle açıklandı. Yeni nesil finansal teknoloji grubu Multinet Up, yapay zekâ destekli müşteri memnuniyeti ölçümü projesi PULSE ile “İnovasyon/Yapay Zekâ Kullanımı” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Finans sektöründe inovasyonu ve pazarlama başarısını kutlamak için bankalar, sigorta şirketleri, finansal teknoloji şirketleri ve finansal kuruluşlara hizmet veren ajanslar tarafından hayata geçirilen en yenilikçi projeleri ve başarıları ödüllendirmek üzere düzenlenen Sardis Awards’ın kazananları açıklandı.

Yeni nesil finansal teknolojiler alanında faaliyet gösteren Multinet Up, yapay zeka destekli müşteri memnuniyeti ölçüm projesi PULSE ile inovasyon bölümünde “Yapay Zekâ Kullanımı” kategorisinde Gümüş Sardis Ödülü’nün kazananı oldu.

Müşterilerin memnuniyet seviyelerini belirlemek, müşteri memnuniyetini artırmak ve böylece müşteri kaybını önlemek için hayata geçirilen yapay zekâ destekli PULSE projesi ile Multinet Up müşterilerinin etkileşim anındaki gerçek zamanlı duygu durumu ve memnuniyet seviyesi ölçülüp skorlanabiliyor.

Finans sektörünün duayen isimlerinin bir araya geldiği jüri değerlendirmesinde yüz altmış sekiz projenin yarıştığı Sardis Awards’ın ödül töreni 29 Eylül’de online olarak gerçekleştirildi.

Ödül töreninin ardından açıklamada bulunan Multinet Up Müşteri Deneyimi ve Yönetişim Direktörü Gül Bilgin Mokan, “Multinet Up olarak en iyi teknoloji alt yapılarıyla geliştirdiğimiz yeni nesil çözümlerimizi müşterilerimize kusursuz bir deneyim ile sunmaya çalışıyoruz. Bu doğrultudaki çalışmalarımız kapsamında bir start up iş birliği ile hayata geçirdiğimiz Pulse Projesi’nde, müşterilerimiz ile yazılı kanallarda yapılan iletişimler, Doğal Dil İşleme (NLP) yöntemiyle incelendi ve içeriklerin olumsuzluk seviyesine göre bir Yapay Öğrenme Modeli kuruldu. Pulse Projesi sayesinde müşterilerimizin olumsuz içeriğe sahip talep ve isteklerini şikâyet seviyesine ulaşmadan önceliklendirebiliyor ve memnuniyetsizliği ortadan kaldıracak kalıcı çözümler sunabiliyoruz, bu şekilde de ve müşteri memnuniyet skorlarını yükselttik. Multinet Up müşterilerinin memnuniyeti bizim için her şeyden önemli. Bu başarının finans sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Sardis Awards’ta tescillenmesi ise ayrıca gurur verici oldu. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)