Servetiye Cephesi şehitleri unutulmadı

tarafından
48
Servetiye Cephesi şehitleri unutulmadı

145 gönüllü ile Milli Mücadeleye katılan ve 8 bin Yunan askerine karşı destan yazan Servetiye Cephesi şehitleri düzenlenen törenle anıldı.

Servetiye Cephesi şehitleri unutulmadı

Milli Mücadeleye 145 gönüllü ile katılan ve 8 bin Yunan askerine karşı destan yazan Servetiye Cephesi şehitleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başiskele Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen program ile Servetiye Köyü’nde anıldı.

GENİŞ KATILIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Servetiye Cephesi şehitlerini anma programını Başiskele İlçesi Servetiye Mahallesinde gerçekleştirdi. Servetiye Cami önünde gerçekleştirilen programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Soydabaş, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANLARI

Servetiye cephesi şehitlerini anma programı öğle namazının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının konseri ile başladı. Program servetiye köylülerin yer aldığı Tiyatro grubunun gösterisiyle başladı. Program öncesi tiyatro oyuncuları Servetiye cephesinin Milli Mücadele kahramanlarını tanıttı. Tanıtımın ardından şehitler için Kuran’ı kerim tilaveti gerçekleştirildi.

“ATALARIMIZ İŞGALCİLERE GEÇİT VERMEDİ”

Programda kısa bir konuşma yapan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü; “Kocaeli ülkemizin dönüm noktalarına tanıklık etmiş ve Milli Mücadele döneminin en önemli mücadelelerinin gerçekleştiği bir şehirdir. Atalarımız İngiliz ve Yunan ordularına Servetiye cephesinde geçit vermedi. Rahmetli dedemden bunları dinlerdik. Kadınlar çocuklar bu dönemde mücadele ettiler ve bu toprakları bize miras bıraktılar. Bu ruhu hiçbir zaman unutmadık. Bu ruhu gençliğe aktarmak için tarih yolu projesini başlattık. Servetiye cephesinde mücadele eden tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyor. Allahtan rahmet diliyorum” ifadesini kullandı.

“KOCAELİ MİLLİ MÜCADELEYE ŞAHİT OLMUŞ BİR ŞEHİRDİR”

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Soydabaş; “Bugün sanayi şehri olarak bilinen şehrimiz yüz yıl önce büyük mücadeleye şahit olmuş bir şehirdir. Atalarımız şuan bulunan bölgede binlerce kilometre yollardan gelen işgalci ordulara geçit vermedi. Doğanın kalbi olan bu toprakları bize bıraktı. Bizimde bu kenti yönetenler olarak üzerimize düşen görev gençlerimizi eğitmektir. Bu eğitim sadece mesleki değil ahlaki bir eğitimde olmalı. Atalarımızın bize bıraktığı gibi bizlerde bu ülkeyi gençlerimize, ülkemizin yarınlarına bırakmalıyız” açıklamasında bulundu.

“ÇOCUKLARIMIZA DAHA GÜÇLÜ BİR ÜLKE BIRAKACAĞIZ”

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz; “Allah’ın rahmeti bereketi mafireti üzerimizden eksik olmasın. Şehitlerimiz ölmediler, ölümsüzler, yaşıyorlar siz onları hissedemiyorsunuz diyor yüce Allah. Onların fedakarlığıyla bugün nefes alıyoruz. Atalarımız akıttığı kan, verdikleri can olmasaydı bugünleri yaşayamazdık. Allah onlardan razı olsun. 100 Yıl önce bu dağlarda çok büyük sıkıntılar yaşadı atalarımız. Topraklarını işgaller başladı. Ama atalarımız topraklarını korumak için canla başla mücadele etti. Hamdolsun tarihte yüzümüzü kızartacak hiçbir kara lekemiz yok. Atalarımız barışı yaymak için mücadele etti. Böyle yüce bir milletin torunlarıyız. Biz barış istiyoruz, kardeşlik istiyoruz. Dedelerimiz görevlerini yaptılar bu ülkeyi bize miras bıraktılar. Şimdi dönemde bizim mücadelemiz var. Nerede nasıl olursa olsun her şeyle mücadele edeceğiz ve gençlerimize daha güçlü bir ülke bırakacağız” dedi.

TİYATRO OYUNU

Konuşmaların ardından Servetiye Cephesi tiyatro grubunun Milli Mücadele dönemini anlattığı tiyatro oyunu sahnelendi. Milli Mücadele kahramanlarına yer verilen oyun vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Program etli pilav ikramıyla son buldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı