ŞEYMA ERDOĞAN KİMDİR?

tarafından
345
ŞEYMA ERDOĞAN KİMDİR?

1987 yılında Konya’da dünyaya gelen güzel şarkıcı ve oyuncu Şeyma Erdoğan, henüz 9 aylıkken ailesi ile beraber İstanbul’da yaşamaya başladı.

İlk ve ortaokulu Özel Ortadoğu Koleji’nde, liseyi Pendik Lisesi’nde okuyan güzel oyuncu daha sonrasında Kocaeli Üniversitesi’nin Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun oldu.

9 yaşında piyano ile tanışan Şeyma Erdoğan, lise yıllarında okul müsamerelerinde ve özel gecelerde şarkı söylemeye başladı ve hemen ardından özel şan dersleri ve oyunculuk eğitimleri almaya başladı.

Hakan Peker, Yusuf Güney ve Gökhan Tepe başta olmak üzere bir çok ünlü isme vokalistlik yapmaya başladı.

Albümündeki tüm besteleri kendisine ait olan Şeyma Erdoğan, ilk albümündeki Yusuf Güney ile düet yaptığı “Değilsin” isimli parçasıyla müzikseverlerin büyük beğenisini kazanarak isminden sıkça söz ettirmeyi başardı.

Ondan sonra art arda çıkarttığı şarkılarla müzik sektöründe kalıcı bir yer edinen güzel sanatçı, çocukluğundan beri hayallerini süsleyen oyunculuğa 2015 yılında “Kaçış 1950” isimli sinema filminde, başrollerden bir tanesi olan ‘Zeynep’ karakterini canlandırarak beyaz perdeye sağlam bir giriş yaptı.

Bir yandan konserlerine devam eden güzel oyuncu, diğer yandan da yıllardır ara verdiği oyunculuğa yine bir sinema filmi ile geri dönmeye hazırlanıyor.