Toroslar EDAŞ’tan Anamur, Aydıncık ve Mut’a 47 milyon liralık dev enerji yatırımı

tarafından
199
Toroslar EDAŞ’tan Anamur, Aydıncık ve Mut’a  47 milyon liralık dev enerji yatırımı

Toroslar EDAŞ Mersin’de kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik hizmeti kapsamında Anamur, Aydıncık ve Mut ilçelerine, toplamda 47 milyon liraya ulaşan yeni yatırımları hayata geçirdi. Toplam 60 kilometrelik enerji nakil hattı ile 7 adet dağıtım merkezi ve yeni müşterek şebekelerin tesis edildiği Anamur’da yatırımların toplamı 38 milyon liraya ulaştı.
Toroslar EDAŞ, Mersin’in tarım ve seracılık sektöründe büyük önem taşıyan Anamur, Mut ve Aydıncık ilçelerindeki tüm mahallelerin enerji ihtiyacını kesintisiz olarak karşılamak üzerek, 47 milyon liralık yeni yatırım gerçekleştirdi.
Anamur’a gerçekleştirilen 38 milyon liralık dev altyapı yatırımı kapsamında, Antalya sınırında bulunan Anıtlı Mahallesi ile Merkez Kalınören Mahallesi arasında iki farklı güzergâhtan alternatifli elektrik şebekesi oluşacak şekilde 60 kilometre enerji nakil hattı, 7 adet dağıtım merkezi ve yeni müşterek şebekeler tesis edilerek, kesintisiz ve sürekli enerji ihtiyacı sağlandı.
Mut ilçesinde gerçekleştirilen 5 milyon liralık yatırımla Toroslar EDAŞ, Evren dağıtım merkezi binası ile Bozdoğan Kesici Ölçü Kabini (Kök) dağıtım binası arasındaki 16 kilometrelik yeni enerji nakil hattını yeniledi.
Proje kapsamında, Aydıncık ilçesinde ise 4 milyon lira yatırım gerçekleştiren Toroslar EDAŞ, proje kapsamında Yeniyörük, Duruhan ve Pembecik Mahalleleri başta olmak üzere çok sayıda mahallenin yararlanabileceği 10 kilometre enerji nakil hattı ile 4 adet yeni elektrik dağıtım binasını işletmeye aldı.

Aydınlatma yenilemeleri tüm hızıyla sürüyor

Silifke ilçesinde yer alan Narlıkuyu Kavşağı ve Silifke ile Taşucu arasındaki bölgenin aydınlatma çalışmaları tamamlanarak bölgenin önemli bir ihtiyacı vatandaşların hizmetine açıldı.
Proje kapsamında Silifke ile Taşucu arasında 126 adet aydınlatma direği, 252 adet armatür, 1 adet trafo montajı yapılırken 6,18 kilometrelik kablo döşenerek enerji hatta verildi.
Narlıkuyu kavşağında ise 54 adet aydınlatma direği, 86 adet armatür ile 1 adet trafo montajı yapıldı ve 1,7 kilometre alçak gerilim kablo devreye alındı.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)