ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu’na İki Önemli Atama

tarafından
72
ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu’na İki Önemli Atama

Yıldız Günay ve Özlem Yeşildere, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak ÜNLÜ & Co ailesine katıldı

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co (ÜNLÜ Yatırım Holding A.Ş.) Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliklerine Yıldız Günay ve Özlem Yeşildere atandı.

 

ÜNLÜ & Co’nun (ÜNLÜ Yatırım Holding A.Ş.) 10 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nda, Şirketin Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliklerine Yıldız Günay ve Özlem Yeşildere atandı. 

Yıldız Günay ve Özlem Yeşildere, ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu’nda Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapacaklar.

Hedeflerinin, kökleri sağlam, uluslararası piyasalarda adından söz ettiren bir yapı kurmak olduğunu vurgulayan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, bağımsız yönetim kurulu üyeliklerinin bu yapının kurulmasına çok değerli katkılar sunacağını belirtti. Ünlü, “Bağımsız finansal danışmanlık şirketi olarak 25 yıl önce başladığımız faaliyetlerimizi, bu yıl gerçekleştirdiğimiz halka arzla bir adım daha öteye taşıdık. Hedefimiz, 100 yıl sonra da varlığını sürdürecek, başarılı, önder, girişimci ruhunu koruyan bir yatırım bankacılığı grubu oluşturmak, zira, uluslararası piyasalarda rekabet edebilmenin yolu, yeni stratejilerle tüm paydaşları için değer yaratan kurumsal bir yapıdan geçiyor. Sayın Yıldız Günay ve kuruluşundan bu yana destekçisi olduğumuz Yönetim Kurulu’nda Kadın Derneği programı mezunlarından Sayın Özlem Yeşildere ÜNLÜ & Co Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak bu stratejilerin oluşturulmasında bizlere önemli katkılar sağlayacak. Yeni üyelerimizin parçası oldukları tüm ekiplerde fark yarattıklarını düşünüyor, iş hayatında eşit temsiliyet ilkesiyle kariyerlerini üst düzey roller üstlenerek sürdürmelerini gönülden destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yıldız Günay

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde (1989) yüksek lisans eğitimini de aynı üniversitenin Ekonomi Bölümü’nde (1992) tamamlayan Yıldız Günay kariyerine 1990 yılında Citibank Hazine Departmanı’nda başlayarak farklı varlık sınıfları için ticari sorumlulukları üstlendi ve Hazine Pazarlama Birimi Müdürlüğü’ne terfi etti. 1995’te Cargill’e katıldı ve finansal ticaret birimleri, şirket hazinesi, finansal operasyonlar alanlarının sorumluluğunu kapsayan Genel Müdür Yardımcılığı görevini yerine getirdi, akabinde 2004 yılında Cargill – Black River Varlık Yönetimi Türkiye ofisini kurdu. Burada Genel Müdür ve Cargill Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı, zaman içinde sorumluluk alanı, Orta Asya ve Afrika ülkelerini içine alacak şekilde genişledi. Yıldız Günay Eylül 2012- Ağustos 2021 tarihleri arasında Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü görevini yürüttü, vakfın kurumsallaştırılması, dijitalleştirilmesi ve varlık yönetiminin etkinleştirilmesine öncülük etti.

Özlem Yeşildere

Özlem Yeşildere, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden mezun oldu. Daha sonra University of Manchester Institute of Science and Technology’de İş Ekonomisi alanında yüksek lisans yapan Yeşildere, Procter & Gamble’da 17 yıl çalıştı. Philips Orta Doğu ve Türkiye Bölgesel Mali İşler Başkanı ve Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerini yürüttü. 2014 yılı itibarıyla CEO olarak görev aldığı Mobiliz Bilgi İletişim Teknolojileri’nde şirketin 360 derece dönüşümüne liderlik eden Yeşildere; 2017 – 2019 yılları arasında Koton Mağazacılık Finans ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Yeşildere, Aralık 2019’dan itibaren Mey Diageo Finans ve Dijital Dönüşüm Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Özlem Yeşildere ayrıca kadınların iş hayatına etkin katılımını artırmaya gönül veren YenidenBiz Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdürüyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı